Hlavní obsah

Bagrista při odklízení suti ze sklepa našel neúplnou lidskou kostru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šok zažil bagrista, který v minulých dnech uklízel odpadky a suť po bezdomovcích ze sklepa chatky v Praze na Bulovce. Mezi nepořádkem objevil neúplnou kostru člověka. Přivolal proto policejní techniky, kteří později zjistili, že jde o školní pomůcku z nemocnice.

Foto: Nemocnice Na Bulovce

Kostra nalezená bagristou.

Článek

O kuriózním případu informoval tiskový mluvčí Nemocnice Na Bulovce Martin Šálek. „Na lžíci bagru při úklidu vyčnívaly dlouhé kosti. Na místo byl přivolán policejní tým včetně technika a služebního lékaře. První zjištění bylo zřejmé, jednalo se o neúplnou kostru – část páteře, pánev, lopatky a kratší a delší kosti,“ uvedl mluvčí Šálek.

Policisté v prvních chvílích nemohli zjistit, zda jde o skutečné kosti nebo o odlitek. Později bylo potvrzeno, že jde o kosti. To už byl ale známý i majitel kostí. Na lopatce totiž našli razítko, které hlásalo: „Městská nemocnice Bulovka, chirurgické oddělení.“ Další nápis, ne příliš čitelný, oznamoval: „Přednosta Prof. MUDr. J. Knobloch.“

Foto: Nemocnice Na Bulovce

Razítko nalezené na lopatce

„Prof. MUDr. Jan Knobloch byl přednostou chirurgické kliniky Fakultní Nemocnice na Bulovce v letech 1945–1976,“ upřesnil mluvčí nemocnice, který dodal, že kostra byla školní pomůckou.

Podle něj není jasné, jak se kostra do sklepa vzdáleného od nemocnice dva kilometry dostala, nicméně již byla uložena do depozitáře nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám