Hlavní obsah

Babička spí, vysvětlil 15letý řidič strážníkům v Hradci Králové, komu sebral auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nezvyklé překvapení čekalo strážníky v Hradci Králové za volantem osobního auta, které zastavili poté, co před nimi pozdě večer ujíždělo z křižovatky. Řídil patnáctiletý chlapec, který přiznal, že vozidlo sebral spící babičce. Případ si převzala policie.

Patnáctiletý řidič auta v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka městské policie si v neděli krátce před půlnocí všimla auta značky Škoda Octavia kvůli tomu, že se měl řidič chovat nestandardně.

„Po spatření služebního vozidla zastavil řidič téměř v křižovatce a chvíli čekal. Poté, co si všiml, že se hlídka vrací, rozjel se velkou rychlostí do protilehlé ulice. Strážníci ho následovali a zjistili, že za volantem sedí velmi mladý muž,“ informovali v pondělí o případu strážníci na svém webu, kde rovněž zveřejnili videozáznam z kontroly řidiče.

Strážník se mladíka ptal, jestli má doklady, na což dostal odpověď se záporem, takže následoval doplňující dotaz na to, zda vůbec kdy papíry měl, což skončilo stejnou odezvou.

Patnáctiletý mladík sebral rodičům klíče od auta a havaroval na pumpě

Krimi

„Vám je patnáct?“ neskrýval překvapení strážník, když mu šofér vysvětlil, jak se věci mají.

Zbývalo ještě dořešit, odkud měl auto, což vyústilo rovněž v nepěkné zjištění. „Mladík sdělil, že vozidlo odcizil babičce poté, co usnula. Chtěl se jen projíždět,“ zmínili strážníci.

Mladíkova vyjížďka pro něj skončila podezřením z neoprávněného užívání cizí věci, což bude dál řešit policie, a o události dostalo informaci i oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Foto: MP Hradec Králové

Patnáctiletý řidič auta v Hradci Králové

Opilý 15letý chlapec s bratrem vzali otci auto a nabourali do stromu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám