Hlavní obsah

Autobus v Brně zničil dvě auta a poškodil tři domy

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dvě osobní auta a tři rodinné domy poškodil ve středu ráno autobus, který havaroval v brněnské Hanácké ulici. V autobuse jel pouze řidič, který utrpěl lehké zranění. Příčinou nehody byla patrně rychlá jízda na mokré vozovce, na níž dostal řidič smyk, a ztratil tak kontrolu nad vozidlem, řekl brněnský policejní mluvčí. Nikdo jiný zraněn nebyl.

Foto: Petr Špatenka

Letní den 10.září zlákal stovky návštěvníků k prohlédnutí nových autobusů i výrobních prostor firmy SOR Libchavy spol. s r.o.

Článek

Nehoda se stala poté, co šestadvacetiletý řidič vyjel z garáží dopravního podniku. S autobusem směřoval do brněnské městské části Tuřany, kde měli nastupovat první cestující.

V Hanácké ulici ale kvůli smyku nejprve narazil do zaparkovaných osobních aut značek opel a škoda. Pak autobus při krkolomné jízdě poškodil ještě fasády tří domů. Způsobená škoda na autech a budovách se odhaduje asi na 150 000 korun.

Pracovníci garáží a údržby autobusů dopravního podniku byli z havárie řidiče překvapení, protože podle nich patřil k nejlepším, jaké má dopravní podnik k dispozici. "Je to klidný a moc poctivý kluk, nechápu co dělal. Nikdy nejezdil rychle a neměl žádné dopravní přestupky. Po dlouhé době zapršelo a asi to podcenil," svěřil se Právu technik střediska František Nos, který tuto linku dřív také jezdíval a dnes má řidiče na starosti.

Podle pracovníků údržby šlo o autobus, který má již svůj život skoro za sebou a byl připravený na odpis. Jeho zůstatková hodnota nečinila ani půl miliónu korun. Co bude dál s lehce zraněným řidičem, ukáže až další vyšetřování., protože podle výsledků bude řidič zařazený u podniku dál nebo ho čeká i výpověď.

"Musíme počkat na výsledky vyšetřování policie i naše vnitřní. Řidiče můžeme přeřadit na jinou práci a pokud ho bude čekat sankce od policie nebo od soudu, tak se podle toho budeme muset zařídit," doplnila Hana Pohanová z Dopravního podniku města Brna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám