Hlavní obsah

Autobus na Náchodsku narazil do kostela

V obci Studnice na Náchodsku narazil v neděli ráno linkový autobus do budovy kostela. Při nehodě se zranilo několik osob, informovali hasiči. Podle policie mohla být příčinou nehody ledovka. Statika svatostánku narušena nebyla.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Autobus po nárazu do kostela

Článek

„Tři jednotky hasičů zasahovaly ráno u nehody autobusu, který naboural v obci Studnice do budovy kostela. Ve voze bylo několik cestujících a řidič. Kostel nebyl nárazem vozidla staticky porušen,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Zdravotničtí záchranáři na místě ošetřili šest lidí. „Jednalo se vesměs o lehká zranění, úrazy hlavy, pohmožděniny trupu a podobně,“ řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Policie se příčinami nehody zabývá. Podle policejní mluvčí Evy Prachařové byla na vozovce ledovka. „Silnice je v místě nehody dlážděná a byla na ní souvislá vrstva ledu,“ řekla Prachařová.

V Královéhradeckém kraji bylo ráno většinou zataženo, místy mlhy, na východě kraje místy déšť, nad 800 metrů nad mořem byly srážky smíšené nebo sněhové. Teploty se pohybovaly těsně nad nulou. Silnice ve výše položených oblastech kraje byly podle silničářů sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku se mohla tvořit ledovka a náledí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám