Hlavní obsah

Autobus MHD v Praze srazil dva mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva lidé byli těžce zraněni poté, co je ve středu srazil na pražském Karlově náměstí autobus MHD. Podle informací zasahujících zdravotníků mají oba chodci zlomeniny spodiny lebeční, což je ohrožuje na životech. Jeden z nich je v komatu.

Foto: Petra Poláková

Foto na památku ze slavnostní promoce Univerzity třetího věku.

Článek

"Jeden z pacientů byl na místě převeden na přístrojovou podporu životních funkcí. Oba jsou v současné době předáváni do nemocnice," uvedl pro Novinky mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Později upřesnil, že zraněnými jsou dva mladí muži ve věku 23 a 26 let. Nyní se o ně starají lékaři jednotek intenzivní péče v nemocnici na Karlově náměstí a na Vinohradech.

Neštěstí se stalo hodinu před polednem na křižovatce Karlovo náměstí - Resslova ulice. Podle policie pravděpodobně chodci přecházeli vozovku mimo přechod a řidič už nestačil zareagovat. Policejní mluvčí uvedla, že ani alkohol ani technická závada na autobusu, který jezdí pro pražský dopravní podnik, ale ne jako linkový, neměly na nehodě podíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám