Hlavní obsah

Auto začalo po nárazu do stromu hořet, řidiče vytáhli na poslední chvíli

Právo, Aleš Fuksa

O neskutečném štěstí může hovořit motorista ze Slovácka, který se svým vozem zřejmě kvůli mikrospánku narazil v noci na neděli do stromu nedaleko Hluku na Uherskobrodsku. Jeho vůz začal okamžitě hořet, řidič se nebyl schopný vyprostit z vozu. Pomohl mu taxikář se svým zákazníkem, kteří jeli zcela náhodou kolem a zraněného muže z hořícího vozu vytáhli.

Foto: HZS ZK

Z havarovaného vozu zbyl jen ohořelý vrak.

Článek

„Řidiče před uhořením zachránil taxikář se svým zákazníkem. Tímto činem skutečně uchránili lidský život, protože zanedlouho po vytažení řidiče z vozu bylo celé vozidlo v plamenech,“ informoval Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: HZS ZK

krátce poté, co se řidiče vytáhli, vůz začal hořet.

Neštěstí se stalo poblíž Hluku na Uherskobrodsku ve směru na Dolní Němčí, a to v 03:49. K uhašení plamenů byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště s jednou automobilovou stříkačkou.

„V době příjezdu jednotky zdravotníci ošetřovali zraněného řidiče. Vozidlo bylo celé v plamenech. Hasiči požár osobního vozu Škoda Felicia uhasili jedním vysokotlakým proudem vody,“ uzavřel Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám