Hlavní obsah

Auto v Přerově explodovalo kvůli nastražené bombě, zjistila policie

– Přerov • Aktualizováno

Za explozí auta v Přerově byl nástražný výbušný systém, uvedla v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, po pachateli policie pátrá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pyrotechnici po ohledání zjistili, že neznámý pachatel umístil na vozidlo nástražný výbušný systém. Na místě byl přítomen také služební psovod a jednotky hasičů,“ uvedla Zajícová.

Exploze se ozvala v Sušilově ulici v pondělí v podvečer. Ulice byla ihned uzavřena, škoda nebyla dosud vyčíslena. Další podrobnosti policie zatím nesdělila.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení, za které dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let,“ konstatovala mluvčí.

V centru Přerova explodovalo auto

Krimi

Auto patří majiteli známého přerovského sportovního obchodu, firemní polepy na ně nechal umístit ve čtvrtek minulý týden. Výbuch ho šokoval, v rozhovoru pro ČTK řekl, že si důvod nedokáže vysvětlit.

„Nemám na to slov, nemáme žádnou nevraživost mezi konkurencí, nemám nepřátele, že bych s někým soupeřil. Prodáváme jenom kola, lyže. Nedokážu si to vysvětlit. Auto asi stálo na blbém místě,” řekl ČTK majitel vozu Jaroslav Janků.

Škodu zatím nemá vyčíslenou. „Byla to obrovská pumelenice,” doplnil Janků. Poukázal i na to, že v blízkosti je dětský domov. „Děti to vystrašilo určitě. Normálně chodí spát v 20:00, ale včera šly až po 23:00, ale zvládli jsme to. Materiální škodu nemáme, ale střepina, která z toho odletěla, nám narazila na parapet. Rozbila jeden květináč a pokřivila jeden z ohradníků. Rána to byla opravdu velká, všichni si tady mysleli, že nám bouchl kotel nebo nějaké plynové zařízení. Celý dům se otřásl,” doplnil ředitel domova Luděk Doležel.

Podle majitele vozu je v ulici kamerový systém a jedna z kamer zabírala i vůz.

Reklama

Výběr článků

Načítám