Hlavní obsah

Auto smetlo na Frýdecko-Místecku osmiletého chlapce, na místě zemřel

Právo, hon
Frýdek Místek

Tragická nehoda se stala v neděli odpoledne v centru Třince na Frýdecko-Místecku. Šestadvacetiletý řidič osobního auta srazil na silnici nezletilého chlapce. Ani přes rychlý zásah záchranářů a oživovací pokusy, které trvaly zhruba hodinu, se dítě nepodařilo přivést k životu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Nehoda se stala po půl čtvrté odpoledne. Jak informoval mluvčí policie Vlastimil Starzyk, okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. „U řidiče nebylo zjištěno požití alkoholu před jízdou,“ řekl Starzyk.

Osmiletý chlapec v okamžiku příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života.

„Základní první pomoc se mu pokoušeli poskytnout svědkové události, kteří zahájili srdeční masáž. Posádka sanitky a posléze i vrtulníku pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Pacientovi byly zajištěny dýchací cesty a nitrožilní vstupy, kterými záchranáři podávali léky. Dítě utrpělo závažné poranění hlavy, vyloučit nebylo možné ani další zranění,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Ani hodinu trvající snaha o obnovení srdeční činnosti nevedla k úspěchu a zasahující lékaři nakonec museli konstatovat smrt dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám