Hlavní obsah

Auto přistálo na střeše na kolejích železničního koridoru

Právo, ren
Česká Třebová

Téměř o zázraku může mluvit řidič osobního vozidla Renault Megane, které přistálo na střeše na kolejích hlavního železničního koridoru ve směru z České Třebové na Olomouc. Jednačtyřicetiletý řidič musel být se zraněním hospitalizován v nemocnici.

Článek

Nehoda se stala ve středu večer na silnici na silnici I/14 za Českou Třebovou ve směru na Třebovice. „Řidič vozidla Renault Megane při předjíždění na rovném úseku silnice nezvládl předjížděcí manévr a střetl se s předjížděným autem,“ popsala Právu nehodu policejní mluvčí Iveta Lehká s tím, že náraz ho vymrštil na travnatou plochu a následně se vozidlo převrátilo na střechu a dopadlo na koleje.

Železniční trať ve směru z České Třebové na Olomouc musela být kvůli vyšetřování nehody téměř na dvě hodiny v obou směrech. Dechová zkouška vyloučila u řidiče požití alkoholu. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na částku přes sto šedesát tisíc korun.

Příčiny nehody jsou nadále v šetření. „Kriminalisté se budou i zabývat tím, zda při nehodě nedošlo k obecnému ohrožení. V případě, že by se vina řidiči prokázala, hrozil by mu trest odnětí svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti,“ doplnila Lehká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám