Hlavní obsah

Auto na Liberecku narazilo do muže s kočárkem. Policie vyšetřuje, kdo chyboval

Právo, mip
Frýdlant v Čechách

Policie vyšetřuje míru viny účastníků nehody, při níž minulý týden řidič ve Frýdlantu v Čechách na Liberecku narazil do muže tlačícího kočárek s 2,5 roku starým dítětem. Informovala o tom ve středu policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Muž i dítě skončili v liberecké nemocnici naštěstí jen s lehkými zraněními. Matka, která šla vedle, stačila uskočit.

Auto narazilo do kočárkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič tmavě modré felicie se ve velké rychlosti snažil zareagovat na protijedoucí bílou felicii, manévr však nezvládl a vjel do míst, kudy u silnice právě procházela mladá rodina.

Nehodu zachytila kamera umístěná na jednom z nedalekých domů. Záběry pak zveřejnili sami policisté, kteří požádali veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči bílé felicie. Ten se při jízdě vyhýbal dodávce stojící u krajnice a řidiče druhého vozu tím evidentně zaskočil.

Zatímco šoféra havarujícího auta policisté od začátku znali, protože na místě zůstal, řidič z bílého vozu se nezdržel. „Bezprostředně po dopravní nehodě zastavil po pravé straně vozovky a vystoupil z vozu. Po obhlédnutí místa dopravní nehody však nastoupil zpět do automobilu a odjel,“ uvedli už dříve policisté.

Ti poté záběry zveřejnili s tím, že řidiče bílého auta hledají, což pomohlo, protože se jim sám přihlásil. „Policisté ho vyslechli a po další dokumentaci nehody budou nyní rozhodovat o možném podílu viny jednotlivých účastníků nehody. Ta je i nadále v šetření,“ uvedla ve středu Suchánková.

„Vyšetřování nebude jednoduché,” dodala pro Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám