Hlavní obsah

Auto mizelo pod hladinou rybníka. Seniora vytáhl pohotový svědek

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

O velkém štěstí může mluvit 82letý řidič, který v úterý nezvládl u Budíškovic na Jindřichohradecku řízení a se svým osobním autem skončil na návsi v rybníce. Senior zůstal v potápějícím se autě uvězněn.

Foto: Policie ČR

Hasiči vyprošťují havarované auto

Článek

Nehodu viděl muž, který v obci pracoval na zahradě, a okamžitě běžel řidiči na pomoc. „Muž odhodil boty a vysvlékl se z montérek. Skočil do rybníka a plaval k vozidlu. To už bylo na bahnitém dně a koukala jen střecha. Zachránce se potopil pod hladinu a nahmatal dveře u řidiče, které otevřel. Poté nahmatal osobu, kterou z auta vytáhl,“ popsala záchranou akci mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Opilého seniora s elektrokolem zachraňoval chatař, v nemocnici byl muž agresivní

Krimi

Mezitím dva kamarádi zachránce hodili do rybníka dveře, za jejichž hrany se senior chytil, a muž ho dostal během chvíle na břeh. Byl v šoku, ale při vědomí. „To by měl udělat každý, byl jsem jen ve správný čas na správném místě,“ řekl zachránce z Budíškovic, který nechce být jmenován.

Senior byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice v Třebíči. Auto z rybníka vytáhli hasiči pomocí vyprošťovacího jeřábu.

Reklama

Výběr článků

Načítám