Hlavní obsah

Asi počkáme, až mu dojde energie. Policie pronásledovala 13letou dívku na koni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Třináctiletou dívku na koni naháněli minulý týden policisté i její matka v Českých Budějovicích. Nejprve ji nemohli najít, pak zase odmítala zastavit a hrozilo, že pocválá do centra města, kde by mohlo dojít k úrazu.

Foto: Envato elements, Bez zdroje

Ilustrační foto

Článek

Na policii se obrátila matka 13leté dívky s tím, že nedorazila do školy, má vypnutý telefon a má o ni obavy. Policisté vzápětí zjistili, že mohla jít do Čtyř Dvorů nebo parku Stromovka. Tam se v odpoledních hodinách také objevila. A ne sama. Jela na rodinném koni.

„To policisté skutečně nečekali, zareagovala tak nejdříve matka a honila cválající dívku s domluvami, aby nebláznila. Policisté opatrně následovali dámskou dvojici a operačnímu středisku hlásili: ,Asi počkáme, až koni dojde energie, možná nám dřív dojde benzin, holka cválá, na mámu nereaguje‘,“ popsal mluvčí policie Jiří Matzner.

Za chvíli pak kůň mizel pryč, a proto druhá hlídka vyrazila ke stájím pro případ návratu. Nebylo to však třeba, protože mladá kovbojka se vrátila do parku. Domluvila jí matka i kolemjdoucí, dívka nakonec seskočila z koně.

Mluvčí policie upozornil, že v centru města mohlo dojít ke zranění. Navíc řidiči nečekají na silnici koně.

Muž na sídlišti v Praze venčil krávu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám