Hlavní obsah

Apríl: předstírali únos a zalarmovali policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Aprílový vtípek se poněkud vymknul z rukou trojici mladíků, kteří se rozhodli předvést Praze, jak vypadá únos. Do půjčeného černého mercedesu naložili 1. dubna svého kamaráda s roubíkem v ústech a vyrazili do ulic. Vyděsili řadu lidí a naprosto zbytečně kvůli nim vyjelo několik policejních hlídek.

Článek

Tři kamarádi ve věku od dvaceti do dvaadvaceti let se rozhodli prožít letošní první duben opravdu "naplno". Dvaadvacetiletý mladík si vypůjčil od otce černý mercedes, domluvil se s kamarády a jednoho z nich omotal drátem. Pak mu do úst vsunuli roubík a naložili jej do zavazadlového prostoru.

"Celá akce měla budit dojem, že došlo k únosu a omezení na pohybu jakéhosi mladého muže neznámými pachateli. Nutno podotknout, že mladíkům jejich záměr vyšel. Na linku tísňového volání 158 přicházeli četné informace od občanů, kteří spatřili v otevřeném zavazadlovém prostoru černého mercedesu svázanou osobu, která se na sebe snažila upozornit," řekla Novinkám policejní mluvčí Iva Knolová.

Operační důstojník okamžitě vyslal do míst, kde bylo auto spatřeno několik motorizovaných hlídek, aby prověřili okolí. Bylo vyhlášeno pátrání, do kterého se zapojili i kriminalisté. Kolem dvacáté hodiny byla ale akce ukončena, protože se ukázalo, že šlo o hloupý vtip tří nudících se mužů. Vůbec je nezajímalo, že policisté zbytečně vyhlásili nákladnou pátrací akci. Podle mluvčí je nelze nijak potrestat.

Anketa

Potrestali byste tyto aprílové vtipálky?
Ano
55,2 %
Ne
44,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 462 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám