Hlavní obsah

Analýza DNA potvrdila, že vrahem Velíška je Lubina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Analýza DNA podle policie s definitivní platností potvrdila, že jednatřicetiletý David Lubina z Hostouně na Kladensku je vrahem střihače televize Nova Michala Velíška. Informoval o tom ve čtvrtek policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Článek

"V současné době jsou dokončovány expertízy, z jejichž výsledků jednoznačně vyplývá, že věci zajištěné na místě trestného činu jsou majetkem Davida Lubiny. Poslední chybějící expertíza, tak zvaný profil DNA, nezvratně potvrdila, že střílející osobou v parku na Karlově náměstí je hledaný Lubina," sdělil Novinkám Hulan.

Velíšek utrpěl minulou středu těžká zranění, když se snažil zastat paní, kterou muž ohrožoval střelnou zbraní. "Stalo se to po půl šesté večer na Karlově náměstí. Pan Velíšek byl na procházce s kočárkem a zastal se paní, kterou někdo ohrožoval zbraní. Nakonec to odnesl sám. Jeho zranění je velmi vážné, měl prostřelené břicho v oblasti jater a ledviny, " uvedl už dříve ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz.

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček minulý týden oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha. Recidivista Lubina už strávil ve vězení více než osm let a prý je velmi agresivní. Policie po něm zatím bezvýsledně pátrá. 

Reklama

Související témata:

Související články

Za informace k Velíškovu vrahovi 100 tisíc

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha střihače Michala Velíška....

Výběr článků

Načítám