Hlavní obsah

Americké vojenské vozidlo z konvoje blokovalo dálnici D5, mělo poruchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Porouchané vozidlo z amerického vojenského konvoje komplikovalo ve středu ráno dopravu na dálnici D5 nedaleko Ejpovic na Rokycansku, poblíž sjezdu na Plzeň. Na 67. kilometru ve směru na Prahu byl kvůli tomu dočasně uzavřen pravý jízdní pruh a v místě se tvořily kolony.

BEZ KOMENTÁŘE: Konvoj americké armády v ČeskuVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Informaci Ředitelství silnic a dálnic potvrdila krajská policejní mluvčí Markéta Fialová, provoz na dálnici je podle ní v místě už bez omezení. Bližší podrobnosti neuvedla.

Foto: Jan Švábek, Právo

Americký konvoj v Česku

Českem od úterý projíždí americký vojenský konvoj, který směřuje na cvičení Saber Strike 2018 v Pobaltí. První vozy konvoje překročily hranice České republiky v Rozvadově krátce před půl osmou večer. Přes Česko se má celkem přesunout asi 400 vozidel a 1000 vojáků. Konvoj je rozdělen do dvou částí. První vstoupila do ČR v úterý a v noci na středu, druhá část přijede ve čtvrtek večer.

Foto: Jan Švábek, Právo

Americký konvoj v Česku

První část konvoje byla rozdělena do sedmi proudů, poslední překročil hranice ČR ve 3 hodiny, uvedla Vlastimila Cyprisová z Generálního štábu Armády ČR. Zdržení nedaleko Plzně trvalo asi hodinu a týkalo se posledního proudu první části konvoje, řekla.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

První vozy amerického vojenského konvoje, který míří přes Česko na cvičení Saber Strike 2018 v Pobaltí.

Vozy směřují podle plánu do Staré Boleslavi, kde vojáci předchozích skupin konvoje trávili noc. První vozidla konvoje ze Staré Boleslavi vyjela dnes ráno v 7.15 hodin směrem na přechod v Náchodě, dodala Cyprisová.

Reklama

Související témata:

Související články

Konvoj americké armády projíždí Českem

Konvoj americké armády opět projíždí Českem. První ze čtyř stovek vozidel s tisícovkou vojáků překročila hranici v západočeském Rozvadově v úterý večer....

Výběr článků

Načítám