Hlavní obsah

Agresivní žena v Plzni hodila svým psem o zeď a zabila ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jednapadesátiletá Moldavanka je podezřelá z týrání zvířat. Během úterní noci v Plzni zřejmě hodila pražského krysaříka na zeď a zabila ho. V případě prokázání viny hrozí cizince až šestileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Pražský krysařík

Článek

Událost se stala v Pařížské ulici kolem druhé hodiny. „Přijali jsme oznámení, že se zde nachází agresivní žena, která je pod vlivem alkoholu,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová. Doplnila, že hlídka vyjela na místo, kde našla 51letou cizinku a uhynulého psa.

Podle zjištění Novinek šlo o Moldavanku, která zřejmě svého pražského krysaříka hodila na zeď, čímž ho usmrtila. „Ženu jsme omezili na osobní svobodě,“ uvedla Raindlová.

Protože cizinka měla lehké zranění na hlavě, které si pravděpodobně způsobila sama, dorazili do Pařížské ulice také zdravotníci. „Pacientka byla agresivní, nespolupracující. V doprovodu policie jsme ji převezli k ošetření do plzeňské fakultní nemocnice,“ upřesnila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Zdravotníci poté ženě odebrali krev a moč, aby zjistili, jestli je pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Následně Moldavanka skončila v policejní cele, odkud byla později propuštěna. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat,“ řekla Raindlová.

Dotyčné hrozí až šestiletý trest. „Případem se i nadále zabýváme. U zvířete byla nařízena pitva,“ uzavřela.

Sroloval návěs pod viaduktem v Klatovech. Za tragickou nehodu je řidič kamionu stíhán

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám