Hlavní obsah

Agresivní mladík za volantem střílel na ženu s dětmi v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Agresivní dvacetiletý řidič na začátku prosince minulého roku na průtahu Karlovými Vary nejdříve najížděl, a pak dokonce střílel airsoftovou pistolí na jiné auto. Nakonec na úroveň vozidla osmadvacetileté řidičky, která měla v tu chvíli ve vozidle dvě malé děti, najel a ukazoval jí prstem pohyby doleva doprava u krku, jako by ji chtěl podříznout.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Policie případ zveřejnila v pátek s tím, že pátrá po svědcích události.

Případ se začal odvíjet 11. prosince po jedné hodině odpoledne, kdy mladík najížděl na průtah u obchodního domu Globus. „Řidičku měl svou jízdou ohrozit, aby nedošlo ke srážce vozidel, musela přidat rychlost. Do levého jízdního pruhu kvůli projíždějícím vozidlům přejet nemohla. To mělo dvacetiletého řidiče zřejmě naštvat,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

Agresivní řidič jel městem 140 km/h. Nepomohl ani zastavovací pás

Krimi

„Následně měl řidičku se svým osobním automobilem dojet. V rychlosti kolem 70 km/h měl na její vozidlo v úseku od Globusu až po čerpací stanici OMV na ulici Pobřežní několikrát najíždět a troubit,“ pokračoval mluvčí.

„Když byl dvacetiletý řidič těsně za vozidlem poškozené řidičky, měl vytáhnout svou airsoftovou střelnou zbraň a z otevřeného okénka u řidiče z ní několikrát vystřelit po jejím vozidle,“ dodal Bílek.

Řidička si všimla ve zpětném zrcátku, že na ni muž několikrát vystřelil, a také slyšela několik dopadů střel na karoserii jejího vozidla. „Po střelbě měl dvacetiletý muž předjet řidičku zprava. Když byl v úrovni jejího vozidla, měl prstem několikrát ukazovat doprava a doleva na svůj krk,“ popisoval mluvčí.

Muž polil bývalou družku na parkovišti ředidlem a hrozil, že ji zapálí. Zamkla se v autě

Krimi

Vzhledem k povětrnostním podmínkám, mokré vozovce a strachu poškozené řidičky mohl podle Bílka dvacetiletý řidič způsobit vážnou dopravní nehodu. „S řidičkou navíc ve vozidle cestovaly i dvě malé děti,“ poznamenal mluvčí, podle kterého byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

„Kriminalisté žádají případné svědky agresivní jízdy a střelby, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či projížděli nebo tento incident mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158,“ požádal veřejnost Bílek.

Reklama

Výběr článků

Načítám