Hlavní obsah

Agresivní mladík pobodal dva policisty

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Dřevěnou tyčí a nožem zaútočil v neděli před polednem v domě u Olešníka na Českobudějovicku mladík na policejní hlídku. Policisty několikrát zasáhl a utrpěli zranění. Přesto jeden z nich dokázal s dalšími osobami v domě mladíka zpacifikovat a zavolat operační středisko.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura s tím, že policejní hlídka jela do domu u Olešníka kvůli tomu, že mladík ohrožoval nožem ostatní lidi v objektu.

„Když mladík viděl policisty, tak veškerý atak směřoval proti nim a k zesílení svého jednání použil dřevěnou tyč. V době zákroku, když se policisté snažili muže zpacifikovat, sáhl po noži a tím zasáhl do těla oba zasahující policisty,“ uvedl Bajcura. Zdůraznil, že jeden z policistů, který utrpěl těžké zranění, dokázal za pomocí ostatních osob, mladíka znehybnit a o případu informovat operační středisko.

Na místo byly vyslány další hlídky, které byly k dispozici a informována Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. Lékaři policisty prvotně ošetřili a poté je převezli do nemocnice, kde se podrobili operaci. Další hlídky agresora zadržely a následně ho převezly k dalšímu opatření do Českých Budějovic.

„Na místo činu se dostavila kompletní výjezdová skupina Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, která ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vražda, ve stádiu pokusu,“ doplnil Bajcura.

Reklama

Výběr článků

Načítám