Hlavní obsah

15letá dívka přežila trojnásobný pokus o sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pět minut před půl osmou se ve středu večer rozezněl telefon na dispečinku pražské záchranné služby. Patnáctiletá dívka operátorce oznámila, že leží po skálou v Drahaňské rokli na severním okraji Prahy. Skočila prý dolu, ale pád přežila. Dvě záchranky s policií a hasiči vyrazily dívce na pomoc.

Foto: Tomáš Vítámvás

Finále Ligy škol 2014

Článek

Novinky o večerním zásahu, který komplikovala nejen tma, ale i teplota výrazně pod bodem mrazu, informoval mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Marek Uhlíř. "Dívku, která se pokusila o sebevraždu skokem ze skály a po dopadu zůstala zraněna ležet v údolí, zatím držela operátorka na lince a snažila se jí poskytnout psychickou oporu," popsal zásah Uhlíř s tím, že operátorka s pomocí zraněné dívky přesně lokalizovala její polohu.

"Operátorka navíc během rozhovoru se zraněnou dívkou zjistila, že pokus o sebevraždu je násoben otravou léky a podřezanými žílami," uvedl mluvčí záchranářů. Ti se navíc začali obávat, aby se nevybila baterie dívčina mobilu. Drama se ke šťastnému konci přiblížilo kolem 19:50, kdy prochladlou a zraněnou dívku podle navigace z dispečinku našli.

"Po vyšetření v teple sanitního vozu se naštěstí ukázalo, že zranění způsobená pádem nejsou vážná a řezná rána zápěstí nezpůsobila dívce významnou krevní ztrátu," uvedl Uhlíř s tím, že zachráněná byla převezena k dalším vyšetřením na dětskou chirurgii nemocnice Na Bulovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám