Hlavní obsah

11letá dívka vyskočila z okna kvůli prospěchu

Právo, Patrik Biskup
KLATOVY

Věková hranice dětských sebevrahů překonala další smutný rekord. Na Klatovsku ve čtvrtek odpoledne vyskočila z okna ze čtvrtého patra obytného domu teprve jedenáctiletá školačka. S těžkým zraněním ji převezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice.

Foto: Robert Rohál

Oblíbená herečka Pavlína Kafková, ostravská představitelka císařovny Sissi.

Článek

V dopise na rozloučenou napsala rodičů, že se chce zabít kvůli špatnému prospěchu ve škole. Policie na případ uvalila embargo.s odůvodněním, že se jedná o nezletilce. "Chceme také ochránit její rodiče, kteří na tom nejsou psychicky dobře," uvedl informovaný policista. Podle jiného zdroje dívka vyskočila z okna ložnice v podkrovním bytě a dopadla na betonový chodník. Při pádu si podle záchranářů polámala ruce i nohy a na zemi zůstala ležet v bezvědomí. V bytě pak později policisté našli vzkaz, ve kterém vysvětluje, co jí k tomu vedlo.

Podle administrátorky fakultní nemocnice Jaroslavy Novákové je zdravotní stav malé pacientky stabilizovaný. " Už je mimo bezprostřední ohrožení života. Zůstává hospitalizovaná na anesteziologicko-resuscitačním oddělení," upřesnila Nováková. Školačka letos nastoupila do víceletého gymnázia, kde obecně bývají vyšší nároky na žáky než na základní škole. "Pro nás je to nepochopitelné a nemáme proto rozumné vysvětlení. Ta dívka měla i horší známky jako každý jiný ale v žádném případě nepropadá ani nepatří mezi špatné žákyně. Rozhodně to z její strany není normální reakce," shodují se oslovení učitelé, kteří školačku znají.

Podle klatovského psychologa Karla Havlíka jde o vyjímečný případ. "Samotného mě to úplně děsí. Jedná se pravděpodobně o velmi přecitlivělou osobnost, která mohla podlehnou silnému stresu například z toho, že se nedokázala vyrovnat s přechodem na prestižnější školu," reagoval Havlík. Už však nevysvětlil, proč dívka zvolila tak drastický způsob sebevraždy. "To se vymyká ženskému myšlení. Ty většinou dávají přednost bezbolestným způsobům jako práškům, jedu nebo plynu," uzavřel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám