Hlavní obsah

Probudil se z umělého spánku a zjistil, že nikdo jiný z domácnosti covid nepřežil

Novinky, nčs

Zdrcující zpráva čekala na třiačtyřicetiletého Scotta Millera, který strávil s koronavirem tři týdny na jednotce intenzivní péče ve skotském Edinburghu. Po probuzení zjistil, že jeho matka a její přítel bitvu s nákazou prohráli, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco Miller bojoval v umělém spánku s covidem-19, jeho šestasedmdesátiletá matka Norma umírala ve stejné nemocnici o několik pater výš. O týden později zemřel rovněž její o dva roky starší partner.

Ani u Millera, který se živí jako zámečník, si lékaři nebyli jistí, zda souboj s nemocí zvládne, nakonec se to ale povedlo. Čekala na něj však nepříjemná zpráva. Ze společné domácnosti přežil pouze on.

Miller si uvědomil, že jeho matka není v pořádku, když na konci března upadla a bez pomoci nebyla schopná vstát. Následně podstoupila testy na koronavirus, které byly pozitivní. Miller onemocněl záhy.

„Dovolili mi ji navštívit v nemocnici na oddělení, ale byl jsem už v takovém stavu, že si to ani moc nepamatuji,” říká nyní v rozhovoru pro BBC. Jeho stav vyžadoval pobyt na jednotce intenzivní péče, kde byl tři týdny v umělém spánku.

Nemáš roušku? Budeš uklízet, nebo dělat kliky, platí ve Venezuele

Amerika

„Když jsem k sobě přišel, měl jsem divný pocit, že se něco stalo. Zdravotní sestra mi poté řekla, že moje matka i její přítel jsou po smrti. Byl to velký šok,” připustil muž, který před onemocněním vážil 140 kilogramů. Během nemoci zhubl přes dvacet kilogramů.

Od té doby žije Miller zdravější život. Začal chodit cvičit a hraje hokej. Zároveň nabádá lidi, aby nemoc nepodceňovali. „Myslím, že to lidi neberou moc vážně. Musíme pochopit, že je to nemoc, která skutečně zabíjí,” dodal Skot.

Reklama

Výběr článků

Načítám