Hlavní obsah

Nemáš roušku? Budeš uklízet, nebo dělat kliky, platí ve Venezuele

Právo, ČTK, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Veřejně prospěšnými pracemi či cvičením trestají úřady ve Venezuele porušení opatření proti šíření koronaviru. Dokazují to podle argentinského serveru Infobae videa a fotografie z obcí na západě Venezuely, které se na sítích objevily.

Foto: Matias Delacroix, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Na jednom z nich tři mladí lidí ve městě Torbes ve státě Táchira pod dozorem policisty s lopatami čistí strouhu u silnice. Jedna dívka má přitom na zádech ceduli s logem místní radnice a nápisem: „Protože jsem neměla roušku, musím dělat veřejně prospěšnou práci.“

Na dalším videu z táchirského Guásimosu dělají tři mladíci na místním hřišti kliky. Dohlíží na ně policista, který jim předříkává, jakého prohřešku se dopustili. „Neměl jsem být na ulici, mám zůstat doma, policie jednala podle prezidentského dekretu o pandemii covidu-19,“ opakují po něm při cvičení mladíci v rouškách.

Kontroverzní prezident Nicolás Maduro od června v zemi aplikuje systém 7+7, který znamená, že týden jsou protikoronavirová omezení mírnější a týden platí „radikální karanténa“. Během ní fungují jen sektory nutné pro chod země, tedy komunikace, zdravotnictví, bezpečnost či zásobování, ale i ty s časovým omezením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám