Hlavní obsah

Zažijte Tunisko jinak

Novinky, CK Fischer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průzračné moře, vyprahlá poušť, karavany velbloudů, usměvaví lidé a vzduch provoněný jasmínem. Místní obyvatelé Tunisko připodobňují k mořskému koníkovi. Hlava zasahuje do Středozemního moře, ocas do nekonečné Sahary.

Foto: CK Fischer

Zažijte Tunisko jinak

Článek

Písečné duny i bujná vegetace v horách na severu dávají Tunisku nálepku rozmanité země. A jak si zde užít dovolenou?

Foto: CK Fischer

Pohodlně. Do Tuniska totiž můžete cestovat celý rok. Ve středozemní části Tuniska vás čeká velmi teplé a horké léto a mírná zima. Od května je už příjemných 25 stupňů a celá země se zahalí do pestrých barev kvetoucích mimóz, jasmínu a oleandrů. V létě se teplota vyšplhá přes 30 stupňů.

Foto: CK Fischer

Dovolená v Tunisku není jen o odpočinku v hotelových resortech, i když ten je tu nadmíru příjemný. Tato země má ale rozhodně co nabídnout, a to hned po opuštění hotelových bran. Jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů je Kartágo, ve 3. a 2. st př. n. l. rozhodující centrum západního Středomoří. Kromě pozůstatků starého města uvidíte třeba místní Antoniovy lázně, punské pohřebiště či svatyni Tophet. Za prohlídku stojí i muzeum, které představuje osudy celé říše.

Foto: CK Fischer

Na tuniské pevnině vás ještě čeká další velmi oblíbená turistická atrakce Sidi Bou Said – malebné středověké městečko. Romanticky vyhlížející bílé domy se zábradlím a modrými okenicemi či dveřmi nikde jinde v Tunisku nespatříte. Svou barevností se až nápadně podobají řecké architektuře, a právě ta mu byla inspirací.

Foto: CK Fischer

Tunisko potěší i výtečnou gastronomií. Místní kuchyně je sezónní a výtečná. Nenahraditelnou složkou jsou olivy, olivový olej, ryby, hovězí, skopové a drůbeží maso. Jako přílohu nejčastěji najdeme couscous, rýži nebo různé zeleninové směsi. Jídlo je obvykle doprovázeno pikantní pastou harissa, která se vyrábí ze sušených paprik. Dezerty jsou zde velmi sladké, vyráběné z oříšků, datlí a medu.

Zbavte se předsudků a nechte se v této nádherné zemi pohladit horkým vzduchem s vůní jasmínu. Zažijte Tunisko jinak!

Výběr článků

Načítám