Hlavní obsah

Vyplatí se vytápění tepelným čerpadlem?

Novinky, tenaur.cz

Tepelná čerpadla nabízí nejen vysoký komfort, ale i vysoké úspory za energie. Jedná se o efektivní volbu vytápění, která se nejen v České republice stává velmi oblíbenou. Vyplatí se tepelné čerpadlo i vám?

Foto: tenaur.cz

Tepelné čerpadlo nabízí mnohé výhody

Článek

Už dávno neplatí, že by tepelná čerpadla patřila díky své ceně mezi nedostupné způsoby vytápění vašeho domu nebo bytu.

Tepelné čerpadlo nabízí mnohé výhody:

  •  Finanční úsporu až 66 % za energie.
  •  Obsluha tepelného čerpadla je jednoduchá a nenáročná.
  •  Očekávejte stálou a vysokou finanční návratnost.
  •  Pohodlné ovládání (i na dálku) prostřednictvím jednoduché aplikace.
  •  Dlouhá životnost zařízení, minimálně 20 let.
  •  Ekologicky šetrný způsob vytápění.

Vyplatí se tepelné čerpadlo do každého domu?

Na tuto otázku existuje jednoduchá odpověď - ano, vyplatí! Záleží ovšem na tepelně-technických vlastnostech objektu. Odborníci na tepelná čerpadla instalaci doporučují jak do novostaveb a nízkoenergetických budov, tak i do starších zrekonstruovaných objektů a průmyslových budov. U starších objektů se ovšem vyplatí realizovat další energetická opatření, jako například zateplení domu nebo výměna oken. Tím dosáhnete nižších tepelných ztrát, od kterých se odvíjí potřebný výkon tepelného čerpadla a také jeho cena.

Foto: tenaur.cz

Tepelné čerpadlo využijete po celý rok

TIP: Zjistěte si cenu tepelného čerpadla přesně na míru pro váš dům na online kalkulačce tepelných čerpadel.

Tepelné čerpadlo využijete po celý rok

Pokud jste si mysleli, že tepelné čerpadlo využijete pouze v zimních měsících, byli jste na omylu. Tepelné čerpadlo se kromě vytápění interiéru postará také o efektivní ohřev užitkové vody, čímž dosáhnete vyšších úspor. V letních měsících můžete zařízení využít na ochlazení domácnosti, případně i na ohřev vody v bazénu. To vše s minimálními náklady.

Foto: tenaur.cz

Nelamte si hlavu s pořizovací cenou

Tepelné čerpadlo se vyplatí nejen po finanční stránce. Kromě vysokých úspor nesmíme opomenout fakt, že se jedná o bezobslužné zařízení, které nevyžaduje vaší pozornost. Už žádná dřina a práce s pevnými palivy a uklízení nepořádku. Tepelné čerpadlo jednoduše nastavíte i z pohodlí vašeho gauče prostřednictvím aplikace v telefonu nebo na počítači. Zatopit si můžete i před návratem domů z práce či dovolené.

S pořízením vám pomůže státní dotace.

Nelamte si hlavu s pořizovací cenou. Ta se díky státní dotaci může snížit až o 170 000 Kč. Aktuálně probíhá program Nová zelená úsporám, kterou můžete využít i na pořízení fotovoltaického systému a na další energetická opatření domů. Díky státní dotaci se návratnost celého zařízení může pohybovat do 10 let.

Výběr článků

Načítám