Hlavní obsah

V Česku vznikl největší VR a sci-fi park ve střední Evropě

Pohlcující zážitky a adrenalin slibuje nový zábavní park KVANTARIO v Benešově u Prahy, který je jedním z největších svého druhu v Evropě. Umožní vám cestovat časem nebo vesmírem, poznávat africkou divočinu či podmořské hlubiny, prohlédnout si světoznámá muzea. Prvním návštěvníkům se park otevře 2.4., již nyní lze zakoupit vstupenky v předprodeji.

Foto: Green Park Benešov

Sci-fi a VR park Kvantario

Článek

Kvantario vtáhne do víru virtuálního světa fanoušky sci-fi, teenagery, rodiny s dětmi i všechny nadšence digitálních technologií a audiovizuálních show. Instalace probíhala po dobu tří let od roku 2019 za obtížné pandemické situace, kterou komplikovala absence zahraničních specialistů. Do týmu byli přizváni přední zahraniční vývojáři, grafičtí designéři a audiovizuální umělci, kteří posbírali cenné zkušenosti s instalací multimediálních a laserových show ve světových metropolích zábavního průmyslu.

Foto: Green Park Benešov

Nový sci-fi park Kvantario

Kvantario se rozprostírá na astronomické ploše přesahující 9 999 m2, celkem na pěti tematických podlažích. Instalováno bylo více než 100 000 bm kabeláže, 1000 řídicích systémů a jednotek, stovky počítačových stanic, led obrazovek, laserů či efektových světel. Celková investice do projektu se vyšplhala na 650 milionu korun.

Foto: Green Park Benešov

Sci-fi a VR park Kvantario

Atmosféru Kvantaria dokreslují reálné kulisy i exponáty, rozhodně nečekejte žádné strohé prostory virtuálních heren. Kvantario prostě útočí na všechny smysly. A tak, když ve druhém patře nasedáte do horkovzdušného balónu, abyste se proletěli nad africkou divočinou, váš zážitek umocní simulace pohybu a skvělá 3D VR projekce.

V Kvantariu na vás čeká cestování v čase, od dob dinosaurů až po vesmírné výpravy, putování časoprostorem, laserový generátor, vesmírný labyrint, avataři, super kontinent Pangea... S těmi nejlepšími VR brýlemi na trhu se vydáte na prohlídku světoznámých muzeí či metropolí, nahlédnete do robotické budoucnosti anebo do světa konstruktérů supermoderních automobilů, lodí či letadel. Připravovanou součástí projektu je naučná část o světle, v níž si návštěvníci budou moci prohlédnout sbírku původních vynálezů, jako jsou světelné zdroje, optické přístroje, alternativní zdroje energií, ukázky světových objevů apod.

Foto: Green Park Benešov

Sci-fi a VR park Kvantario

Vstup je určen pro děti od tří let. Nejmenší návštěvníky vtáhne do hry řada interaktivních atrakcí zábavního parku a rozhýbe je amazonská džungle Bamboo s lanovými prolézačkami či lezeckými stěnami. Pro návštěvu parku si vyčleňte celý den. Součástí Kvantaria jsou kavárny, snack bary, samoobslužná restaurace, pizzerie nebo burgrárna. Time-out mezi galaktickými misemi si dopřejete na čerstvém vzduchu v prostorách příjemného atria s vodní plochou a posezením.

Foto: Green Park Benešov

Sci-fi a VR park Kvantario

Otevřeno bude od 2. dubna, vždy pouze o víkendech. Pro maximální pohodlí návštěvníků je denní kapacita omezena počtem vstupenek uvolněných k prodeji. Zakoupit lze rovněž dárkové vstupenky bez pevného data, a volbu konkrétního termínu tak můžete odložit až na později.

KVANTARIUM Virtuální ParkVideo: Green Park Benešov

www.kvantario.cz

Výběr článků

Načítám