Hlavní obsah

Trh realitních služeb prochází změnami - makléři se přizpůsobují novým trendům

Novinky, REALITY PRORADOST s.r.o.

Dynamickým obdobím prochází v posledním roce český realitní trh. Výrazně roste počet prodaných nemovitostí, současně i ochota lidí investovat peníze do jejich nákupu. To klade i větší nároky na profesionály z oboru – realitní makléře a specialisty, kteří musí fungovat pružně, rychle se orientovat a operativně řešit všechny fáze realitní transakce.

Foto: REALITY PRORADOST s.r.o.

Realitní makléři v praxi čím dál více využívají moderní pracovní nástroje

Článek

Sílí tak model, kdy makléři spíše než na zaměstnanecké zázemí velkých realitních společností chtějí spoléhat sami na sebe, stávají se samostatnými podnikateli, kteří si v přímé linii s klientem budují obchodní vztah založený na přímé odpovědnosti, což je v realitním oboru vždy největší devizou!

Kromě výhody svobodného rozhodování, přináší tento trend také výhodu finanční. Část provize z obchodů makléři neodvádějí domovské realitní kanceláři, ale můžou ji investovat do vlastního rozvoje - vzdělávání, služeb nebo prezentace jednotlivých zakázek.

Roste segment služeb realitního servisu za měsíční paušál

S trendem osamostatňování makléřů se rozvíjejí i specializované služby pro tuto skupinu zákazníků. Potvrzuje to i Petr Čajan, majitel sítě REALITY PRORADOST, která se právě specializovaným realitním servisem zabývá:

"Investovali jsme do modernizace servisních nástrojů, což se nejvíce projevilo v kvalitě realitního softwaru používaného našimi makléři jako základní sofistikovaný nástroj jejich každodenní práce. Rozšířili jsme možnosti marketingu všech zakázek a k tomu jsme investovali do masívní kampaně k propagaci jména a značky. Vyplatilo se to, za poslední měsíc se zájem o naše služby několikanásobně zvýšil," uvedl Čajan.

Foto: REALITY PRORADOST s.r.o.

Společnost nedávno navázala i strategická partnerství, která všem makléřům přináší individuální benefity a nové příležitosti.

„Vstupem strategického investora v podobě společnosti CZECH HOME CAPITAL a.s. se otevřela možnost našim spolupracujícím makléřům nabídnout exkluzivně široké portfolio interních zakázek pronájmů i prodejů nemovitostí, protože CZECH HOME CAPITAL je významným investorem do nájemního bydlení. Před pár dny jsme díky fúzi dostali do zakázek 500 nájemních bytů. Další stovky podobných zakázek makléře PRORADOSTi čekají v nejbližší době," těší majoritního akcionáře.

Zároveň celá skupina navázala úzkou spolupráci se společností CHYTRÝ HONZA a.s., servisní organizací s tisícovkou finančních poradců, kteří hlavně v oblasti hypotečních úvěrů zažívají meziroční nárůst obchodů o více než 40 procent.

Pro makléře REALITY PORADOST se tím otevírají další možnosti provizní spolupráce v přidružených odvětvích realitních transakcí.

"Každopádně má pro nás aktuální vývoj velký strategický efekt: jsme silnější a naši makléři můžou čerpat všechny potenciální výhody a synergie, které se týkají i jejich individuálního realitního podnikání. V silném týmu jsme silní, jistí a respektovaní, z čehož může těžit kdokoliv, kdo je jeho součástí," uzavřel většinový majitel největšího poskytovatele realitního servisu u nás.

„REALITY PRORADOST – profesionální realitní servis“Video: REALITY PRORADOST s.r.o.

Výběr článků

Načítám