Hlavní obsah

Tip pro cyklistické nadšence: Jezerní trasa Seenland-Tour

Novinky, Germany Travel

Rádi popadnete kolo a vyrazíte na cestu, přitom se však nechcete příliš unavit a místo stoupání do kopce si užít rovinatou cestu s příjemným asfaltovým terénem? A přitom projíždět pěknou krajinou? Pak pro vás máme jeden velmi zajímavý tip na cyklistický výlet.

Foto: ©Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel

Cyklisté u jezera Bärwalder See

Článek

Seenland-Tour je 191 km dlouhá dálková cyklotrasa, po níž se dostanete k nejkrásnějším jezerům a místům v Lužické jezerní krajině. Na širokých, rovných a asfaltových stezkách vedoucích u břehů těchto vodních ploch můžete vidět, jak se z bývalých povrchových dolů vynořuje největší umělá vodní krajina Evropy.

Cyklotrasa vede regionem ze severu na jih a zase zpět. Na její trase na vás čeká 16 jezer - některá z nich jsou spojena splavnými kanály.

Foto: ©Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel

Cyklisté u Koschenského kanálu

Cyklotrasa převážně vede přímo k nově vytvořeným jezerům a kolem nich – s nejlepším výhledem na vodu. Podél stezky lze pozorovat nápadnou přírodní a kulturní rozmanitost: členité pobřežní zóny a dobře udržované písečné pláže, přístavy s plachetnicemi, plovoucí rekreační domy, charakteristické památky, kanály a stavidla, impozantní průmyslovou kulturu, hrady a muzea.

Foto: ©Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel

Cyklisté u jezera Geierswalder See

Při letních teplotách skýtá mnoho jezer na této cestě možnost zchlazení. Kromě toho nabízí tento turistický cíl řadu příležitostí pro plachtění, motorové plavby, surfování, vodní lyžování, veslování nebo pádlování.

Značená trasa vede převážně po asfaltových cyklotrasách a má jen malý spád. Okruh lze snadno rozdělit do pěti denních etap - se spoustou času na vychutnání si pohledu na tuto okouzlující krajinu. Ubytování přizpůsobené právě cyklistům, které naleznete přímo podél trasy, nabízí zabezpečená parkovací místa pro kola, sušící místnosti pro mokré oblečení a také obědové balíčky.

Foto: ©Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel

Vodní zábava podél stezky Seenland-Tour

Náš tip: Cyklotrasa Seenland-Tour může být sestavena jako paušální balíček s pětidenními etapami mezi 30 a 45 km, jako rodinný výlet na kole včetně možnosti jízdy na raftu, nebo vytvořena na míru dle individuálních přání.

Informace pro individuální i skupinové cyklistické výlety a nabídky k cyklostezce Seeland-Tour: Tourismusverband Lausitzer Seenland e.V., Am Stadthafen 2, 01968 Senftenberg, Tel. +49 (0) 3573 7253000, email: info@lausitzerseenland.de.

Více informací o cyklotrase najdete na www.seenland-route.de.

Výběr článků

Načítám