Hlavní obsah

Skupina PPF patří v ČR opět mezi největší plátce daní

Novinky, PPF a. s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České firmy ze skupiny PPF odvedly v roce 2019 státu na dani z příjmu právnických osob 3,0 miliardy Kč. Skupina se výší odvodů pravidelně umísťuje v TOP 10 žebříčku největších plátců daní MF ČR. K velkým plátcům daně z příjmu ze skupiny PPF patří O2 Czech Republic a CETIN, dále Home Credit International, Air Bank nebo PPF banka.

Foto: PPF a. s.

České firmy ze skupiny zaplatily státu 6,9 miliardy Kč na dani z příjmu právnických osob a odvodech za zaměstnance.

Článek

Skupina PPF je v České republice rovněž významným zaměstnavatelem. Ke konci roku 2019 zaměstnávaly české firmy s majoritní majetkovou účastí skupiny PPF téměř 14 000 lidí, za které odvedly státu na sociálním a zdravotním pojištění 3,9 miliardy korun. Celkem tedy společnosti s majoritní majetkovou účastí skupiny PPF zaplatily státu 6,9 miliardy Kč na dani z příjmu právnických osob a odvodech.

K českým společnostem patřícím do skupiny PPF se řadí PPF a.s., Home Credit International, SOTIO, PPF Real Estate nebo Škoda Transportation. Dalšími společnostmi s majoritním podílem Skupiny v ČR jsou PPF banka, Air Bank, CETIN, O2 Czech Republic, Bestsport aj. Podstatná část jejich zaměstnanců jsou vysoce kvalifikovaní experti ve svých oborech.

Foto: PPF a. s.
Foto: PPF a. s.

Skupina PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši téměř 49 miliard eur (k 31. 12. 2019).

Skupina PPF působí ve 24 zemích světa a daně z příjmu platí vždy v každé ze zemí, kde podniká a tvoří zisk. Skupina PPF k 31. 12. 2019 zaměstnávala celosvětově téměř 135 000 lidí.

Více na www.ppf.eu

Výběr článků

Načítám