Hlavní obsah

Síla aktivních enzymů = Síla aktivního života

Komerční článek

Každý z nás se snaží den co den být aktivní, úspěšný či vypadat pořád skvěle. Občas nastanou situace ne zcela podle našich představ, a rázem se potýkáme se zvýšenou vyčerpaností, únavou, stresem, nedostatečným trávením či slabší odezvou obranyschopnosti. Jak tedy začít aktivní život nebo co udělat pro jeho zachování? Proto je tu Barny’s ACTIVEnzym.

Foto: Biopol GN s.r.o.

Síla aktivních Enzymů = Síla aktivního života

Článek

Enzymy jsou pro naše tělo velmi důležité a mají klíčovou roli v mnoha procesech, které se v těle odehrávají. Vyskytují se ve všech buňkách těla.

Jedná se o proteiny, které pomáhají dalším látkám snadněji se rozložit a přivést jak nutriční, tak energeticky významné látky přímo do buněk, aby byly co nejvíce tělu prospěšné.

Jinak řečeno, ulehčují biochemické reakce v organismu a jsou jakýmisi zprostředkovateli, které jsou schopné rozložit látky typu tuků, cukrů, bílkovin na mnohem menší části, které pak tělo zpracuje snadněji. Ulehčují tak tělu uchovat i dostatečnou energii pro další nezbytně nutné procesy, které musí samo vykonávat, jako je například dýchání nebo pravidelný tlukot srdce.

Důležitost enzymů v lidském těle

Reakce enzymů jsou nezbytné pro udržení života a zahrnují například trávení potravy, syntézu nových buněk či odstraňování toxinů.

Bez enzymů bychom nemohli trávit potravu, syntetizovat nové buňky, metabolizovat neaktivní léky a jsou důležité pro řadu různých biologických procesů, jako např. udržení acidobazické rovnováhy.

Existuje mnoho typů enzymů, každý z nich s různou funkcí v těle. Dalo by se říct, že fungují kaskádově v reakcích za sebou. Některé typy enzymů jsou zodpovědné za rozklad potravy, zatímco jiné enzymy jsou potřebné pro tvorbu hormonů nebo jsou zodpovědné za imunitní reakce těla.

Foto: Biopol GN s.r.o.

Aktivní enzymy podporují imunitu, trávení a zažívání

Kde působí aktivní enzymy

IMUNITA – enzymy ovlivňují fyziologické funkce na buněčné i látkové úrovni (protilátky imunoglobuliny).

TRÁVENÍ, ZAŽÍVÁNÍ – komplex aktivních enzymů (lipáza, amyláza a proteáza) rostlinného původu svou aktivitou odpovídá enzymu pankreatinu (živočišný enzym) a rozkládá tuky, cukry a bílkoviny přijaté z potravy, aby byly co nejdostupnější pro potřeby organizmu. Enzymy typu proteáz a peptidáz pomáhají při trávení bílkovin a zlepšují trávicí procesy. To může být užitečné pro osoby s trávicími obtížemi či specifickými nároky v oblasti výživy, např. vegetariány či vegany.

PŘIROZENÉ STÁRNUTÍ ORGANIZMU – enzymy pomáhají odstraňovat staré opotřebované buňky, při procesu dělení buněk i tvorbě nových.

Kdy doporučit užívání aktivních enzymů?

• Při/po zvýšené fyzické námaze

• Pro doplnění enzymů v stavu rekonvalescence

• Pro snížení rizika vzniku civilizačních onemocnění

• Pro lepší kondici

• Pro osoby pečující o své zdraví, vzhled a vitalitu

• Pro osoby, které potřebují pomoc s trávením a vstřebáváním živin

Využijte akční cenu doplňku stravy ACTIVEnzym 675 Kč, platnou do 10. 4. 2023. (Průměrná cena za posledních 30 dnů: 929 Kč). Nakupujte v lékárnách nebo na www.barnys.cz.

Foto: Biopol GN s.r.o.

Barny's ACTIVEnzym 120 kapslí- nová generace enzymů

Výběr článků

Načítám