Hlavní obsah

Sazka s projektem Hraj s rozumem míří do škol

Novinky, Sazka

Pochopit rozdíl mezi hraním pro zábavu a tím problémovým, zahrát si na zákonodárce, odlišit hry a hazard, nebo vyrobit plakát varující před riziky hazardního hraní. To jsou jen příklady bonusových úkolů pro účastníky soutěže Rozpočti si to!, do které se letos se svým projektem Hraj s rozumem zapojila i společnost Sazka.

Foto: Sazka

Sazka s projektem Hraj s rozumem míří do škol

Článek

Smyslem interaktivní hry Rozpočti si to! je rozvinout finanční gramotnost účastníků – žáků základních i středních škol a víceletých gymnázií, jejich rodičů a učitelů, a to zejména v tématu domácího hospodaření. Soutěž je postavena na hře, která běží ve webové aplikaci a ukončena bude 25. 4. 2022.

„Rozpočti si to! je unikátní svým komplexním přístupem k osobnímu rozvoji. Podporuje získání a rozvoj zdravých finančních návyků, seznamuje žáky s důležitými pojmy z oblasti rodinného rozpočtu, a navíc rozvíjí jejich schopnosti týmové spolupráce, podnikavosti a digitální gramotnosti. Nově se zaměřujeme na prevenci problémového hraní hazardních her,“ vysvětluje přínos soutěže Gabriela Štiková, spoluzakladatelka a předsedkyně správní rady yourchance.

„Hraní je zábava, ne zdroj příjmů“  

Zodpovědný přístup k hraní je jednou z klíčových priorit Sazky, proto se firma rozhodla začít se věnovat i vzdělávání nezletilých. „S hazardní hrou se totiž mohou studenti setkat už dříve než dosáhnou zákonem povolené hranice 18 let, a to například prostřednictvím rodičů nebo kamarádů,“ říká tisková mluvčí společnosti Sazka Veronika Diamantová. Snahou Sazky je, aby mladí lidé pochopili, že hraní her je pouze forma zábavy, nikoliv snadná cesta k penězům. „Právě práce s penězi a rodinnými rozpočty se zodpovědným hraním úzce souvisí, proto jsme rádi, že je náš projekt Hraj s rozumem součástí soutěže Rozpočti si to. Věříme, že pokud studenti pochopí principy her, naučí se zodpovědně rozhodovat a budou mít informace o tom, jaká mohou přinášet rizika, mnohem lépe se v tomto světě v budoucnu zorientují,“ dodává Veronika Diamantová.

Soutěž pro žáky a studenty 

Samotná soutěž je pak rozdělena do celkem tří kol a účastníky učí, jak pracovat s rodinnými příjmy a výdaji, zaměřuje se ale také na vytváření finančních rezerv a investice. Přínosem soutěže je také schopnost předcházet nezdravému zadlužování, získat zdravé návyky do života a zejména vyvolat diskusi o financích hravou, motivující formou. Bližší informace o soutěži najdete na webových stránkách hry, pravidla pak také v aplikaci Rozpočti si to!

Sazka: lídr na poli zodpovědného hraní 

Projekt Hraj s rozumem spustila Sazka na počátku letošního roku. Za cíl si klade věnovat se vzdělávání hráčů a primární prevenci problémového hraní, tak aby hra zůstala vždy jen zábavou. Web www.hrajsrozumem.cz vysvětluje desatero zodpovědného hraní, nabízí návod k nastavení herních limitů, informace o rizikovosti her, ale i test hráčského chování. Ten prozradí, jestli je vaše hraní ještě v rovině zábavy, nebo už patříte do rizikové skupiny.

Výběr článků

Načítám