Hlavní obsah

Pozor: V některých zemích vás bez povinného očkování nepustí přes hranice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastala doba plánování letních dovolených a kromě pozitivních věcí je potřeba myslet i na případná rizika, která vám hrozí. Takovým rizikem mohou být například infekční nemoci.

GlaxoSmithKline

Článek

Ty se buď vyskytují pouze v konkrétních destinacích (např. žlutá zimnice, proti které je očkování před vstupem do některých států povinné), nebo jde o nemoci, které vám hrozí ve všech zemích světa, ale u kterých se díky cestování riziko nákazy zvyšuje (např. žloutenka). Obecně rozšířeným omylem je předpoklad, že žloutenkou typu A či B se můžete nakazit pouze v některé z exotických mimoevropských destinací. Realita je ale trochu jiná, riziko nákazy žloutenkou existuje i v populárních prázdninových destinacích, jako je například Chorvatsko, Egypt, Tunisko a další.

Do některých zemí vás bez očkování nepustí

Nejste si jisti, proti čemu se máte nechat očkovat? Stačí si otevřít stránku www.bezpecnadovolena.cz, kde na jednom místě máte kromě přehledu povinných a doporučených očkování do všech zemích světa možnost najít i adresy velvyslanectví a důležitá telefonní čísla v těchto zemích. Navíc se můžete zúčastnit soutěže o zajímavé ceny.

Výběr článků

Načítám