Hlavní obsah

Popkulturní nálož letí. Comic-Con letos překvapí nabušeným programem

Komerční článek

Comic-Con Prague už počtvrté potěší všechny popkulturní nadšence. Letos vyladil program do posledního detailu. Videohry, arkádovky, virtuální realita a nezapomenutelný fanouškovský cosplay – nejen na to se můžete těšit. Na festivalu se objeví i světově proslulé filmové hvězdy. Kdo dorazí?

Foto: Bez zdroje

Zažijte něco nového! Comic-Con Prague 2023 láká na neopakovatelné a výjimečné speciality.

Článek

Hry, filmy a seriály výrazně ovlivňují naše životy. Díky nim můžeme prchnout ze všední reality a zažít něco zcela nového. Pestrost těchto světů se každoročně ztělesňuje na festivalu Comic-Con v Praze. Popkulturní nadšenci mají i letos příležitost prožít tři dny naplno ve svých oblíbených světech. Akce se koná v termínu od 14. do 16. dubna v O2 Universu. Vstupenky na akci zakoupíte zde.

Foto: Bez zdroje

Ve videoherně a deskoherně o celkové ploše přes 1400 m2 se rozhodně nudit nebudete. Můžete se zapojit do několika turnajů.

Našlapané tři dny

Třídenní program je tak nabitý, že budete mít co dělat, abyste všechno stihli. Čekají vás workshopy, soutěže, koncerty a výstavy, ale i besedy se zahraničními a domácími popkulturními hvězdami.

Ve videoherně a deskoherně o celkové ploše přes 1400 m2 se rozhodně nudit nebudete. Můžete se zapojit do několika turnajů a soutěžit o ceny nebo si jen nezávazně užít pár arkádovek. Milovníci oldschoolu obzvlášť ocení dokonale vybavenou retrohernu. A ještě jedno překvapení čeká všechny návštěvníky – virtuální realita Futurecity, se kterou se dostanete do centra Prahy budoucnosti.

Foto: Bez zdroje

PragoCosplay na Comic Conu. To je kostýmová soutěž pro ty, kdo svou lásku k oblíbenému fenoménu vyjadřují skrze kostýmy.

Cosplay: Buďte v hlavní roli vy

Comic-Con Prague je jedním slovem zážitek. Nebyl by ale takový bez svých fanoušků, kteří svou vášeň dávají dokonale najevo. Že jsou filmy a seriály pro ně víc než pouhým koníčkem, každoročně dokazují svými precizně ušitými kostýmy. Na místě tak potkáte přes stovku dokonale ztvárněných filmových a seriálových postav.

Jak věrně se danému jednotlivci podařilo konkrétní postavu ztvárnit, posoudí v rámci soutěže PragoCosplay diváci i odborná porota. Ten, kdo bude ze všech nejvěrnější, vyhraje v rámci sobotního programu cenu. V této soutěži ale nejde jen o schopnost vyladit kostým do posledního detailu. Hodnotí se také herecký talent, který daný fanoušek předvede na pódiu.

Foto: Bez zdroje

Nepropásněte autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, workshopy, přednášky a prezentace.

Na které hvězdy se můžete těšit?

Highlightem celé akce je bezesporu seznam proslulých popkulturních tváří. Na akci se objeví hvězdy z filmů a seriálů, youtubeři i komiksoví tvůrci. Na pořadu dne bude také fotografování, autogramiády a všemožné besedy. Tady je jen malá ochutnávka těch, na které se můžete těšit:

● Danny Glover (ze série Smrtonosných zbraní)

● Raphael Luce (ze Stranger Things)

● Dan Fogler (z Fantastických zvířat)

● Richard Dean Anderson (z MacGyver a Hvězdné brány)

● Matt Ryan (z Constantine)

● Ian McDiarmid (ze Star Wars)

● Brian Bolland (komiksový výtvarník)

● Jason Aaron (komiksový scenárista Marvel filmů).

Foto: Bez zdroje

A ještě jedno překvapení čeká návštěvníky. Virtuální realita Futurecity, se kterou se dostanete do centra Prahy budoucnosti.

Výběr článků

Načítám