Hlavní obsah

Nedovolte alergii, aby vám znepříjemňovala život

Kýchání, smrkání, ucpaný nos, zarudlé a slzící oči, svědění a vyrážka… Právě to jsou nejčastější projevy alergie, s nimiž se dnes potýká stále více lidí. Podle údajů Světové alergologické společnosti (WAO) alergiemi trpí až 40 % celkové populace a odhaduje se, že toto číslo bude v budoucnu dále narůstat. Co tedy dělat, pokud se alergie týká i vás?

Alergie může výrazně ovlivňovat kvalitu života. Najděte účinné řešení!

Článek

Alergie má mnoho podob. Termínem alergie obecně označujeme nepřiměřenou reakci imunitního systému na látky z vnějšího prostředí, které jsou za normálních podmínek neškodné. Těmto látkám říkáme alergeny. Mezi nejčastější alergeny se řadí pyl, prach, roztoči, plísně, léky, bílkoviny obsažené v srsti zvířat, potraviny a latex.

Alergie a režimová opatření

Některé alergie přetrvávají během celého roku, jiné mají typicky sezónní charakter, souvisejí totiž s koncentrací pylu a jiných biologických alergenů v ovzduší. Jarní měsíce, kdy všechno kvete, tak mohou být pro pacienty s alergií doslova utrpením. Problémy působí především pyl travin a stromů – vyhnout se těmto alergenům bývá prakticky nemožné, proto se doporučuje sledovat aktuální pylovou situaci a své aktivity plánovat v závislosti na množství alergenů v ovzduší. Předejdete tak možnému akutnímu zhoršení senné rýmy i dalších obtíží.

Při alergických projevech je vždy první volbou úprava prostředí a režimu, omezení kontaktu s alergizující látkou, zdravá životospráva a změna životního stylu. Ulevit od nepříjemných symptomů vám mohou také některé volně prodejné léky. Nejčastěji se využívají tzv. antihistaminika. Antihistaminika jsou skupinou léčiv, jež potlačují účinek histaminu, tedy sloučeniny spouštějící alergickou reakci v organismu.

Dasmini 5 mg je lék k vnitřnímu užití. Obsahuje desloratadinum. Před užitím si pozorně přečtěte příbalový leták.

Moderní antihistaminika jako účinné řešení

Je důležité volit lék, který bude nejlépe odpovídat typu alergie, věku, zdravotnímu stavu a vašim potřebám. Je známo, že některé léky používané k léčbě alergických projevů mohou způsobovat nežádoucí vedlejší účinky, jako jsou únava, ospalost, snížená pozornost, což může mít negativní dopad na kvalitu vašeho života. Dobrou zprávou je, že na trhu existují i léky, které sedativní účinek nemají (moderní antihistaminika). Patří k nim také lék Dasmini, který koupíte v lékárně.

Alergie bez ospalosti díky Dasmini

Volně prodejný lék Dasmini, obsahující účinnou látku desloratadin, může být efektivní volbou při běžných příznacích alergie. Dasmini působí proti alergické rýmě, která se projevuje kýcháním, výtokem z nosu, svěděním na patře, zarudnutím, slzením nebo svěděním očí, a zmírňuje také kopřivku (postižení kůže způsobené alergií). Dasmini nevyvolává ospalost, a proto nenarušuje vaše denní aktivity, neovlivňuje váš pracovní výkon ani schopnost soustředit se. Lék Dasmini je určen pro dospělé a dospívající od 12 let a užívá se pouze jednou denně. Více informací zde: https://www.pilulka.cz/dasmini-5mg-tbl-flm-10x5mg

Výběr článků

Načítám