Hlavní obsah

Manželé vyhráli půl miliardy a nakonec skončili ve vězení

Manželský pár středního věku pravidelně sázel stejná čísla v loterii. Jednoho dnes se na ně usmálo štěstí. Alespoň to tak v tu chvíli vypadalo. Trefili všechna čísla a vyhráli půl miliardy. Nakonec ale o všechny peníze přišli a skončili ve vězení.

Takhle se na Rhodě Toth podepsal pobyt ve vězení

Článek

Dva ze tří výherců končí do tří let na dlažbě

Jak sami manželé Tothovi říkají „v ten den, kdy jsme vyhráli, začalo naše prokletí. Od prvního dne jsme začali utrácet za mnoho zbytečných věcí a samozřejmě si k nám všichni přišli půjčit peníze. Většinu z nich už jsme nikdy neviděli“. Manželé nakonec přišli naprosto o všechno a oba skončili ve vězení pro daňový podvod.

Jejich příběh ale zdaleka není ojedinělý. Podle právničky Ann Margaret Carozzaové specializující se právě na tyto případy, skončí více než 70% výherců mnohamilionových částek do tří let zcela bez peněz. A jaká je tedy její rada, jak se v případě lukrativní výhry zachovat? „Co nejdříve si pořiďte finančního poradce. A ideálně o své výhře vůbec nikomu neříkejte“

Nový typ loterií nabízí řešení

Zahraniční provozovatelé loterií, kteří si jsou tohoto problému s rychle nabytými prostředky vědomi, přišli před časem s produktem, jenž také může být odpovědí na tyto problémy. Jedná se o typ loterie „Set for Life“, tedy ve volném překladu „zajištěn do konce života“, kdy nedochází k výplatě celé částky najednou, nýbrž výherce obdrží pouze první část peněz, za níž si může koupit například dům či automobil a zbytek výhry mu je vyplácen postupně v měsíčních splátkách zajištěných státním dozorem po dobu několika desítek let. Dle odborníků se jedná o vůbec nejbezpečnější typ loterie pro samotné výherce. Lidově řečeno jsou chráněni sami před sebou.

V Česku tento typ zatím nabízí jen jediný provozovatel

Nový typ loterie nabízí legálně na našem území zatím jediná společnost. Jedná se o společnost Lottovate, jež je součástí silné skupiny loterijních společností s místem původu ve Velké Británii. Pokud byste vyhráli hlavní cenu v loterii Numera, kterou tato společnost u nás nabízí, pak ihned na ruku obdržíte 10 milionů korun a následně vám bude chodit renta 250.000 korun každý měsíc po dobu 30 let. Dohromady tak obdržíte 100 milionů korun a k tomu jistotu, že své peníze nemůžete rozfofrovat najednou. A ani žadatelé o půjčky nemají šanci. Kdyby manželé Tothovi vyhráli v tomto typu loterie, tak si dodnes žijí bezstarostný a přepychový život. Ve svém vlastním domě, nikoliv na ulici či ve vězení.

Pokud chcete vyzkoušet své štěstí v loterii Numera, pak stačí kliknout na tento odkaz: Loterie Numera. Jeden sloupec pořídíte už od 40 korun a losuje se každou neděli. Jak byste se sto miliony naložili vy?

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Výběr článků

Načítám