Hlavní obsah

Kolaudace ZŠ A MŠ Elektra: Praha 9 otevírá školu 21. století

Komerční článek

Zveme vás na tiskovou konferenci ke kolaudaci ZŠ A MŠ Elektra, která se otevře prvním žákům letos 4. září. Jde se o první velkou školu pro více než 800 dětí, jež se za posledních 20 let postavila v číslovaných pražských městských částech. Budete mít možnost prohlédnout si moderní školu 21. století, která má i řadu specifik – jako například střešní hřiště, unikátní tělocvičnu, podzemní garáže, zelené střechy nebo měření a regulaci CO2.

Článek

Na tiskové konferenci vystoupí starosta Prahy 9 Tomáš Portlík, radní pro školství HMP Antonín Klecanda, radní pro školství Prahy 9 Tereza Štaubrová a další hosté. Živý přenos můžete sledovat 18. července od 10:00.

Praha 9 je nejrychleji se rozvíjející městská část, která musí držet ve veřejné vybavenosti krok s developerskou výstavbou. Rádi bychom Vám školu za více 570 milionů korun ukázali; a popsali, s jakými problémy jsme se při její výstavbě potýkali.

Vzhledem k tomu, že se nám podařilo školu postavit v plánovaném termínu a za plánované náklady, může být inspirací i pro další městské části, jež se potýkají s nedostatečnou kapacitou základních škol. V Praze v tuto chvíli existuje 71 záměrů na výstavbu a zkapacitnění základek a i tomuto tématu se budeme věnovat.

Výběr článků

Načítám