Hlavní obsah

Kapverdské ostrovy – pravá exotika na dosah ruky

Komerční článek

Kapverdské ostrovy Sal a Boa Vista jsou místem, kam můžete vyrazit na dovolenou kdykoliv. Počasí je zde slunečné po celý rok, teploty se pohybují od 24 stupňů v prosinci a lednu až k 30 stupňům v září. Přidejte k tomu vynikající gastronomii, dlouhé písečné pláže a přírodu nezničenou masovým turismem a máte ideální exotickou destinaci.

Foto: DER Touristik

Průzračný oceán, dlouhé bílé pláže, všudypřítomná hudba, tanec a pohodová atmosféra po celý rok.

Článek

„Z České republiky se sem dá přímým letem dostat přibližně za 6,5 hodiny. Kromě celoročních odletů z Prahy nabídneme od června lety také z brněnského letiště,“ říká mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.

Rozlehlé pláže na břehu Atlantického oceánu jsou vyhledávaným místem pro vyznavače vodních sportů, jako je windsurfing nebo kitesurfing. K ideální dovolené určitě patří i vynikající gastronomie a i v tomto bodě mají Kapverdy co nabídnout. Na své si tu přijdou hlavně milovníci ryb a mořských plodů, které mohou ochutnat v některé z mnoha místních restaurací.

Foto: Der Touristik

Nádherné pláže, pokryté převážně sněhobílým pískem, jsou jedny z nejkrásnějších na světě

„Za národní jídlo je zde považována ‚Cachupa‘ – pokrm z fazolí, kukuřice, sladkých brambor, vepřového masa nebo ryb. Doplnit ho můžete místním pivem Strela nebo vínem z ostrova Fogo,“ doplňuje Petr Kostka, mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours.

Ostrov Sal

Sal se nazývá podle starého solného dolu Pedra de Lume, jehož areál zaplňuje nečinný kráter s průměrem 500 metrů. „Důl je oblíbený hlavně kvůli extrémně slané vodě a léčivým účinkům, co zdejší voda má. Vysoká slanost nadnáší a koupání zde může připomínat Mrtvé moře. Tato lokalita má velkou šanci se dostat do seznamu světového dědictví UNESCO,“ doplňuje Bezděk.

Turisty vyhledávaná je také zátoka Buracona, která nabízí fascinující pohled na bouřící oceán a mořskou vodu tříštící se o skály. Podobně ikonickým místem je také rybářské molo ve městě Santa Maria, které se nachází snad na každém propagačním materiálu o Kapverdách. Na rybím trhu je zde k vidění pestrá škála ryb a žraloků a turisté mají možnost si tu koupit skutečně čerstvé mořské lahůdky.

Foto: Der Touristik

Díky vlnám Atlantského oceánu jsou Kapverdy oblíbené u vyznavačů vodních sportů, jako je kitesurfing, surfing a windsurfing

Ostrov Boa Vista

Také ostrov Boa Vista nabízí dlouhé a rozhlehlé pláže, kde má každý návštěvník dost místa sám pro sebe.

„Pláž Santa Monica měří přes 8 kilometrů a nacházejí se tu ty nejlepší hotelové resorty. Běžně tu člověk může narazit na želvy, protože Kapverdy jsou domovem čtvrté největší populace želv na světě,“ přibližuje Petr Kostka.

Foto: Der Touristik

Na ostrově Boa Vista se nachází jedna z největších populací želv kareta na světě

Velmi oblíbená lokalita pro turisty je také poušť Viana, která se dá projet na čtyřkolkách nebo s terénním vozem.

Foto: Der Touristik

Na čtyřkolkách můžete prozkoumat všechna zákoutí anebo si trochu zvednout adrenalin jízdou v pouštních dunách

Výběr článků

Načítám