Hlavní obsah

Kam na dovolenou v létě 2020?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina z nás řeší svoji dovolenou s předstihem několika měsíců. Letos nám ale koronavirus a omezující nařízení vlády situaci zkomplikovala. Nicméně opatření už se uvolňují a je na čase si co nejrychleji vybrat ideální destinaci pro letošní léto.

Foto: Lottovate Limited

I když vyhrajete miliony, můžete strávit krásnou dovolenou v Česku

Článek

Cestovní kanceláře přicházejí s mnoha nabídkami, a to za super ceny! Máte tak možnost podívat se na místa, která jste si dříve třeba ani nemohli finančně dovolit. Zeptali jsme se proto několika odborníků, jaká je ideální volba pro letošní dovolenou s ohledem na poměr cena-výkon a k tomu přidali názory obyčejných lidí ohledně jejich plánů na letošní léto.

„Velkým šlágrem bude letos Chorvatsko“, předvídá šéf prodeje nejmenované cestovní kanceláře. „Vily, hotely i kempy zde budou za hubičku a z hlediska koronavirové epidemie se jedná o jednu z nejbezpečnějších zemí“. Ano, Chorvatsko byl pro české turisty vždycky šlágr, ale letos to bude ještě o stupínek lepší. Pláže i silnice budou prázdnější a vy si tak budete moci vychutnat tuhle oblíbenou destinaci jako nikdy předtím.

„Letos očekáváme zvýšený zájem o Řecko, ale osobně bych preferoval Itálii“, říká pro změnu marketingový specialista další cestovky. „Z mého pohledu už se Itálie s Covidem vypořádala a situace je tam mnohem bezpečnější než ve Španělsku nebo Francii. Nad to bude možné získat zájezdy do opravdu luxusních hotelů za zcela neopakovatelné ceny. Letos se dostanete klidně i na pětinu obvyklé částky“, dodává tento odborník.

Všichni oslovení experti se ale shodují na jednom – kupte si svůj zájezd co nejdříve. Ceny, které jsou momentálně v nabídce se už nebudou opakovat.

A co obyčejní Češi? Libuše S. z Krnova říká: „My s manželem pojedeme k Balatonu. Jsme starší, Covidu se trochu bojíme a Maďarsko vypadá bezpečně. Navíc je tam opravdu krásně.“ Pan Mirek F. z Hodonína pro změnu napsal: „My pojedeme do Španělska – dřív jsme si to nemohli dovolit, ale letos si to vynahradíme. Pronajali jsme si náš vysněný dům u Marbelly za zlomek původní ceny.“

Pan Lukáš T. z Litvínova nás svou odpovědí překvapil. „Původně jsem chtěl zůstat v Čechách, pak jsem ale vyhrál v loterii Numera a můžu si dovolit jet hned na dvě dovolené – jednu plánuju v červenci a druhou v srpnu. Vsadil jsme si za 40 korun a teď už se na ceny vůbec dívat nemusím. A zbytek léta strávím s pivem na rybách jako každý rok. Akorát si na ně dojedu v novém autě.“ No, kdo by tohle nebral?

Pokud chcete pana Lukáše napodobit, můžete vyzkoušet svoje štěstí v Numeře i vy. Losuje se každou středu a neděli, jeden sloupeček koupíte už od 30 korun a vyhrát můžete 50 milionů ve středu a 100 milionů v neděli. Můžete si tak splnit svůj sen a cestovat kdykoliv a kamkoliv se vám zlíbí. Loterii Numera si můžete zahrát zde: www.numera.cz

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Jde o komerční článek propagující reálné produkty nebo služby. Příběh v tomto komerčním článku může být fiktivní (smyšlený).

Výběr článků

Načítám