Hlavní obsah

Hypoteční úvěry i za složité situace. Jak na ně dosáhnout?

Záznam v registru a hůře doložitelný příjem jsou nepříjemné faktory, které negativně ovlivňují žádost o hypotéku. I přesto na ni můžete dosáhnout. Jak na to? Co se u komplikovaných úvěrů posuzuje?

Foto: Stock.adobe.com

Dosáhnout na hypotéku v komplikované situaci již není nemožné.

Článek

Prodej hypoték v posledních letech trhá rekordy. Kvůli rostoucím cenám nemovitostí se současně zvedají i hodnoty úvěrů, jejichž získání je stále složitější. Obzvlášť pokud se nacházíte v situaci, kdy o hypotéku chcete žádat, ale máte záznam v registru nebo hůře doložitelný příjem. Na výhodnou hypotéku můžete i přesto dosáhnout.

Hypotéka i se záznamem v registru

Registrů, kde se vedou informace o plátcích, je několik. Kromě několika registrů o platební morálce jsou to dále interní registry bank, registry nespolehlivých plátců daně, aj. Do všech těchto registrů banky nahlížejí při každém posuzování úvěru.

Záznam v registru už ale nemusí být stopkou. „Jde především o to, jakou banku zvolíte, jak daleko je již od poslední platby v prodlení, anebo jak jste schopni vzniklé záznamy v registry obhájit a okomentovat,“ uvádí Pavel Matyáš ze společnosti z Nebanky do Banky.

Foto: Stock.adobe.com

Úvěrové společnosti berou v potaz u záznamu v registru několik faktorů.

Hůře doložitelné příjmy již nejsou překážkou

Hypotéky bez jakéhokoliv uvádění příjmů z hypotečního trhu zmizely, a to vlivem zákona o spotřebitelském úvěru. Zůstaly zde hypotéky s tzv. jednodušším prokazováním příjmu, a to jak u hypoték pro OSVČ, tak i zaměstnance.

Je zde několik způsobů, jak příjem doložit. Dokonce ho můžete poskládat z různých zdrojů. Vzhledem k tomu, že každý případ je jiný, je třeba ke každému přistupovat individuálně. Nedoporučujeme tedy sahat po drahé a mnohdy nerefinancovatelné nebankovní hypotéce, kde příjem nemá tak velkou prioritu. Raději zvolte cestu přes poradenskou společnost, která se zaměřuje na hypoteční úvěry, a nejlépe společnost, která se přímo specializuje na nestandardní a komplikované bankovní úvěry.

Závěrem 

Záznam v registru i hůře doložitelné příjmy jsou řešitelné situace, pokud se obrátíte na tu správnou banku s vysvětlením záznamů a komentáři k příjmům. Není třeba si brát drahou nebankovní hypotéku. S výběrem vhodné banky a sestavením hypotéky na míru Vám pomůžou specialisté na komplikované úvěry a hypotéky ze společnosti z Nebanky do Banky.

Výběr článků

Načítám