Hlavní obsah

Fio banka má 350 tisíc klientů a oznamuje novinky

Novinky, Fio banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvstřícnější banka roku 2013 získala od začátku roku již téměř 20 tisíc nových klientů a aktuálně jejích služeb využívá zhruba 350 tisíc osob. Letos uvedla na trh již několik novinek, další budou brzy následovat. Jaké to jsou?

Fio banka má 350 tisíc klientů

Článek

Fio banka rychlým tempem růstu na začátku roku 2014 navazuje na úspěšný minulý rok, v němž získala 105 tisíc nových klientů a navýšila objem vkladů o cca 50 % na 26,1 miliard korun. V letošním roce uvedla na trh americké hypotéky, platební karty Visa a zlevnila úrokové sazby hypoték. Ode dneška navíc spouští SEPA platby, které budou pro klienty znamenat širší akceptaci levných europlateb (1 EUR přijatá, 2 EUR odeslaná).

Pro své klienty plánuje další rozvoj produktů a služeb. Aktuálně testuje nové cizoměnové platby, díky nimž dojde k rozšíření nabídky výhodného zahraničního platebního styku. S jejich spuštěním bude možné otevřít účet v devíti nových měnách, čímž se počet měn, v nichž lze vést účet u Fio banky, zvýší na patnáct. Mezi novými měnami bude například švýcarský frank, chorvatská kuna, dánská a švédská koruna nebo ruský rubl. Banka dále pracuje například na novém internetbankingu či kontokorentech dostupných i pro nové klienty.

„Rok 2014 jsme zahájili několika novinkami a vysokým tempem růstu klientské základny. Na tento úspěšný začátek i výsledky minulého roku chceme navázat, opět posílit naši pozici na českém bankovním trhu a získat letos 110 tisíc nových klientů. Dalším záměrem je expandovat na slovenském trhu - rozšířit zde distribuční síť, nabídku a následně i počet klientů,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Výběr článků

Načítám