Hlavní obsah

Díky výhodným hypotékám je pořízení nemovitosti stále dobrou investicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hypotéky si stále drží velmi nízké a pro klienty velmi výhodné sazby. A právě díky tomu je investice do nemovitosti stále výborným způsobem, jak zhodnotit nebo uchovat hodnotu finančních prostředků do budoucnosti.

Foto: Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Fincentrum

Článek

Ačkoli ceny bytů a domů rostou, podle různých studií stále nedosáhly svého maxima. Růst cen se zpomalí či zastaví spíše ve velkých městech a v horších lokalitách. A hodnota kvalitních nemovitostí dál poroste. V kombinaci s výhodnou hypotékou se proto nákup takové nemovitosti určitě vyplatí nejen pro účel vlastního bydlení, ale i jako investice.

Například podle ukazatele Fincentrum Hypoindex, který se sestavuje již 16 let, se dnes pohybují nabídkové sazby bank u hypoték nad hranicí 2,5 procent ročně. Dobrý poradce ale umí pro klienta sjednat podmínky výhodnější - běžně i za sazby lehce nad dvěma procenty. Pořízení nemovitosti na hypotéku tak může být snadno dostupné a výhodné i pro ty, kdo našetřili například určitý obnos peněz a chtějí si jej uchovat a dále zhodnotit například pro pozdější využití ve stáří. Navíc nová nemovitost výrazně zvyšuje kvalitu života – ať už díky bydlení v novém nebo jako druhá nemovitost pro rodinné výlety, víkendové či prázdninové pobyty.

Dát dohromady našetřené peníze a za pomocí zkušeného poradce tyto peníze navýšit o výhodnou hypotéku pak umožňuje pořízení kvalitní nemovitosti, která dlouhodobě peníze dál zhodnotí a díky nízkým sazbám na splácení hypotéky nezatíží výrazně domácí rozpočet.

Foto: Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Fincentrum Hypoindex

Je to určitě také zajímavá příležitost například i pro ty, kdo už jednu hypotéku splatili a teď plánují své finance na další období a chtějí právě zkombinovat na jedné straně uchování a růst hodnoty prostředků, které mají naspořeny a zvýšit dále jejich hodnotu prostřednictvím investice do nemovitosti. A právě to aktuální výhodné sazby hypoték umožňují.

Je přitom prokázáno, že zákazníci, kteří své finance dlouhodobě a komplexně plánují a využívají služeb profesionálních poradců, si mohou dovolit víc a své peníze využívají efektivněji. Pomoci jim v tom mohou i nová on-line řešení, jako je například finanční portál FiLiP od Fincentra, který díky nové legislativě EU umožňuje on-line ovládání veškerých finančních povinností a plánů jednoduše z jednoho místa.

„Klient nemusí nikam chodit, nemusí nic hlídat. Navíc má další benefit – možnost dlouhodobého plánování osobních financí s pomocí odborného finančního poradce. Ten klienta odborně vede - hlídá za něj termíny, upozorňuje ho na příležitosti a je garantem toho, že klient platí méně na nákladech a získává vyšší výnos. Díky portálu FiLiP tak může klient nejlépe plánovat dlouhodobou finanční strategii a nejlépe skombinovat svůj každodenní rodinný finanční manangement, a příležitosti na dlouhodobé výnosy a zhodnocení peněz, které právě zmíněné výhodné sazby hypoték aktuálně umožňují,“ říká Karel Šulc, místopředseda představenstva lídra na trhu finančního poradenství - společnosti Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

„Bez nadsázky, je to nejlepší cesta, jak se stát multimilionářem,“ dodává Karel Šulc.

Více na www.fcsls.cz

Výběr článků

Načítám