Článek
Při představě vysokoškolského studia se většině z nás vybaví přednáškové místnosti a množství teoretických znalostí. Existují však i školy nabízející prakticky zaměřené vzdělání. Mezi takové patří VŠH, která se specializuje na profesně orientované vzdělávání v oborech zaměřených na cestovní ruch, hotelnictví, gastronomii a lázeňství.
Podívejte se na semestrální projekt studenta VŠH: příprava koktejlu v barové učebně
Typické vysokoškolské studium je zde obohaceno o ryze prakticky orientované předměty, ve kterých se degustují vína i destiláty, učí se pivnímu sommeliérství a přípravě koktejlů, která je součástí barmanství. Nechybí ani studium a praxe pokročilé obsluhy či příprava pokrmů v laboratorní kuchyni. Důležitá je rovněž praxe, kterou musí studenti během studia absolvovat, čímž se zlepšuje jejich následné uplatnění v zaměstnání.
Aktivita studentů je podporována celou řadou akcí, do kterých jsou zapojeni. Mezi ty patří pravidelné návštěvy vinařství a pivovarů, degustace vín, gastronomické workshopy a další mimořádné akce, jako jsou speciální senzorická hodnocení.
Aktivita studentů je podporována celou řadou akcí, do kterých jsou zapojeni. Mezi ty patří pravidelné návštěvy vinařství a pivovarů, degustace vín, gastronomické workshopy a další mimořádné akce, jako jsou speciální senzorická hodnocení.