Hlavní obsah

Bez vody to nejde: Zimní dovolená mnoha podob v Gasteinu

Novinky, Gastein

Pevná, zmrzlá nebo jako hučící vodopád: Voda Vás v Gasteinském údolí provází všude. Podél Gasteiner Arche se procházejí vyznavači čerstvého vzduchu, ve sněhu si se smíchem hrají děti, příznivci zimních sportů se vydávají k běžkařským tratím a ranní ptáčata se po brzkém lyžování vyhřívají v blahodárné termální vodě.

Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Oberschneider

Zimní kouzlo v Gasteinu: Lyže, termály a zábava mimo sjezdovky

Článek

Gastein je od nepaměti údolím, jehož jedinečnost podtrhuje právě voda a alpská krajina. V domácké atmosféře Dorfgasteinu, v revitalizujícím Bad Hofgasteinu nebo v historickém Bad Gasteinu – voda je zde jako proměnlivý prvek právě v zimě všudypřítomná.

Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Creatina

Protože sníh a led jsou základem mnoha možností sportovního vyžití, a hlavně spousty zábavy. Vydatný odpočinek po dni plném zážitků je pak v uklidňující vodě horkých termálních pramenů zaručen. A protože tahle zima bude trochu zvláštní, sází Gastein na jistotu: Pečeť jakosti „Safe Gastein“ označuje všechny podniky, které kromě zákonných ustanovení plní ještě další ochranná opatření.

Zima v GasteinuVideo: Gasteinertal Tourismus GmbH

Objevte na lyžích rozlehlost Gasteinského alpského světa

Co by to bylo za zimu bez lyží na nohou? V Gasteinu něco nepředstavitelného! Koneckonců, v údolí Gastein, nejvýše položené lyžařské oblasti v celé síti Ski amadé, čekají návštěvníky čtyři lyžařská střediska s více než 200 kilometry sjezdovek. K dispozici jsou jak široké rodinné sjezdovky, tak i náročné sportovní sjezdy a spektakulární freeridové trasy v prašanu. Ve sněžném parku Gasti s jeho rovinatým terénem jsou první krůčky na lyžích obzvláště snadné. Všichni, kdo chtějí „víc“, by si neměli nechat ujít nejdelší sjezd do údolí v celém Salcbursku. Nachází se ve středisku Schlossalm a se svými 10,4 kilometry představuje pořádnou výzvu pro svaly.

Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Vzhůru do sněhu, ale mimo sjezdovku

Zažít hory Gasteinu je možné i mimo zábavu na sjezdovkách, například meditací při chůzi. Při zimní turistice nebo túře na sněžnicích je hlavním zážitkem příroda. Pokud si přitom chcete rozšířit své znalosti o národním parku Vysoké Taury, měli byste se zúčastnit túry na sněžnicích s průvodcem. Podobně pozitivní účinek na celé tělo mají také rytmické pohyby při běhu na lyžích. Pro tento způsob odbourání stresu je v Gasteinu na výběr ze sedmi různých tratí.

Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Výběr článků

Načítám