Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Přijela pouť!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Odvolávám vlády, zabraňuji válkám. Zn.: Je to Bašta.“ Kdybyste někde uviděli inzerát tohoto znění, nedivte se. To není dílo pomatencovo. Byla by to jen součást kampaně jednoho z kandidátů na úřad prezidenta České republiky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Nebudu se zlobit, když si někdo o mně pomyslí, že jsem odporný lhář, který v marné snaze poškodit kandidáta českých nacionalistů a kremlomilů vypouští věci, které přece nikdy zaznít nemohly. Vždyť by jasně určily mdlý stav mysli řečníkovy plus neznalost české Ústavy a mezinárodní situace. Zlobit se nebudu. Ale ten vypouštěč nejsem já.

Jaroslav Bašta je opravdu novodobý Brouk Pytlík. Že je nebezpečný, protože předem hlásí, že by jako prezident provedl ústavní puč, uvedli v debatě na CNN Prima jiní kandidáti, Marek Hilšer a Pavel Fischer. Bašta by se ale nezastavil a snažil by se, jak vyplynulo z jeho výroků v debatě, ukončit válku na Ukrajině tak, že by z ní Rusko vytěžilo výhodu v podobě ukrajinských území.

Navíc si postěžoval, že ho v Česku nechtěl nikdo poslouchat, když přišel s velkolepou myšlenkou, že Evropský parlament je novodobý Nejvyšší sovět a Evropská komise je politbyro. Proto se přihlásil u kremelské agentury RIA, která slouží vrahům Ukrajinců, a když prý řekl svou skvostnou konstrukci tam, hned to všichni nevděčníci v Česku uslyšeli.

Jinými slovy by to byl prezident, který by kvůli ukojení své ješitnosti neváhal spojit se s nepřátelským státem. Churchillovi se připisuje výrok: „Nejlepší argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem.“ Po včerejší debatě kandidátů na chvostu se nabízela úprava: nikoli pětiminutový rozhovor s průměrným voličem, ale hodina s těmito muži, s výjimkou Fischera a Hilšera. Prostě přijela pouť! A i v porovnání s amerikánskou obryní Elefantis vážící 150 kilo - takto Alžbětou Kropáčkovou z Nuslí – byl Bašta slušný borec.

Jinou zábavu, pro bájně lhavé školáky, kteří přicházejí s vějířem výmluv, proč neudělali domácí úkol, poskytla Danuše Nerudová a její přítel černý deníček. Ostatně to nemusí být jenom zábava. Kandidátka deklaruje svůj zájem o mladou generaci, která při sledování jejího výkonu může zpozorovat, jak se vymlouvá na profesorské úrovni, a případně se lecčemu přiučit.

Andrej Babiš do debat nechodí. Prosím vás, nemá čas. Teď je u soudu. Ostatně všechno, co říct chtěl a dokázal, už pověděl dětem v té školní třídě.

Vyjádřil se i Petr Pavel. Na to se raději nedívejte. Je to takové normální. Žádná senzace. Taky ho budou volit normální lidé, kteří na Pražském hradě nepotřebují Kropáčkovou z Nuslí, ať je jakéhokoli pohlaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám