Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Marfuša a Ivánek české politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby měla Marfuša k dispozici páva, nechala by se s ním zvěčnit? Určitě. V oné době ale nebyli stylisté ani drazí fotografové. Musela by si vystačit s ještě větším tlakem červené řepy na tváře a podobiznu by vyhotovil vesnický mazal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Ty doby byly vůbec tvrdé. Majitel vesnice by samozřejmě žádné peníze na Marfušino zvěčňování nedal a vzít z obecních peněz se nemohlo, protože všechno stejně patřilo statkáři. Zato v našich časech… Ale k tomu se ještě vrátíme.

Alena Schillerová z ANO označila Markétu Pekarovou Adamovou z TOP 09 za Marii Zacharovovou české politiky. Vyvolalo to poprask. I premiér Petr Fiala vyzval Schillerovou, aby se za toto přirovnání omluvila. Dotyčná odmítla.

Bodejť by se omlouvala! Nikdo jí totiž nerozumí. Se Zacharovovou porovnala Pekarovou Adamovou jen proto, že Marie Zacharovová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí, je Aleny Schillerové nedostižným vzorem!

Pojďte se o tom přesvědčit sami a na faktech. Zacharovová má status mimořádného a zplnomocněného velvyslance. Schillerová měla páva. Zacharovová pracovala v OSN. Schillerová na okresním finančním úřadu. Zacharovová působí v oboru, který vystudovala. Schillerová nikoli.

Zacharovová je sice známá hulvátka, ale známá je celosvětově. Schillerová je hulvátka známá jen v české kotlině, a to kdoví jestli. A nakonec mluví Zacharovová anglicky a čínsky. Schillerová? Ví vil sí. Angličtiny se navíc bojí tak zoufale, že před ní utíká jako Babiš před češtinou.

Na druhou stranu se musí uznat, že dnes už není Alena Schillerová jenom Marfuša, která se nechá velebit za peníze daňových poplatníků (to je ta výhoda současné doby, vždyť skutečné Marfuše by nedal nikdo nic). Je taky poněkud vymknutá z kloubů.

Nebudu čekat, že se přihlásí Andrej Babiš se svou všeobecně známou znalostí literatury a bude tvrdit, že tohle napsal ten Šejkspír o jiné poslankyni ANO Berenice Peštové.

Ta se totiž ve středu ve Sněmovně bezelstně ptala, zda korespondenční volba platila v Německu od roku 1957 v NSR, nebo v NDR. Jasně že v NDR a korespondenční lístky se do centrály Stasi převážely trabanty.

Přesto s ní může Schilerová soutěžit. Kdo nevěří, ať se podívá na její propagační video.

@aschillerka

😄 #politic#politics#alenaschillerova#schillerova#video#tiktok#trend#work#czech#czechrepublic#fypシ

♬ původní zvuk - Alena Schillerová

Schillerová, Peštová a další divy české politiky oslňují obecenstvo jen proto, že nad nimi drží ochrannou ruku Ivánek Andrej Babiš. Originální video zachytilo začátek jeho cesty ze Slovenska do Česka.

Na rozdíl od pohádkového Ivánka však stařečka hříbečka nikdy nepotkal. Konkurs na tuto roli v ANO ztroskotal, i když se zúčastnil Jaroslav Faltýnek a Patrik Nacher…

Reklama

Výběr článků

Načítám