Hlavní obsah

Zuzana Belohorcová: Během těhotenství cvičím, nejsem už nejmladší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Moderátorka Zuzana Belohorcová (33), která čeká s přítelem Vlastou Hájkem prvního potomka, začala cvičit těhotenské cviky. Ve čtvrtém měsíci je nejvyšší čas začít, radí lékaři. Pro zdravý vývoj plodu i fyzickou pohodu nastávající maminky je dobré začít s lehkým protahováním do té míry, dokud se žena cítí dobře.

Článek

"Teď, když už jsem ve čtvrtém měsíci a překonala jsem šťastně ty první tři, jsem trochu začala cvičit. Přeci jenom už nejsem nejmladší, tak se nějak udržovat musím," svěřila se Belohorcová. Nejedná se prý ale o žádné náročné cviky, jde spíš jen o lehké protahování.

"Rozhodně necvičím žádné fitness, jde o klasické těhotenské cvičení. Teprve se do něj ale pořádně dostávám. Začínám čtvrtý měsíc a předtím jsem kvůli silné alergii cvičit nemohla," vysvětlila moderátorka.

Jakýkoli pohyb jí zakázala její gynekoložka. A Zuzka se ji rozhodla na slovo poslechnout. Odmala totiž trpí silnou alergií, která se jí v těhotenství ještě mnohonásobně zhoršila, a Zuzka se bála, že by mohla přijít o miminko.

Začíná cvičit i lehce pracovat

"Doktorka mi zakázala věnovat se do třetího měsíce jakýmkoli náročnějším aktivitám. Měla jsem jen odpočívat a moc se nenamáhat. Jejích rad jsem samozřejmě uposlechla a dala si od všeho pauzu," tvrdila.

Protože na její alergii působí blahodárně mořský vzduch, vyrazila Zuzka s Vlastou a svými rodiči na dovolenou na Kypr. Tam načerpala nové síly a po návratu se opět vrhla do práce. I když jen nepatrně. Příteli Vlastovi pomohla připravit narozeninovou party jejich společného obchodu a také otevřít novou kavárnu v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám