Hlavní obsah

Zřícená část domu jen těsně minula mladíka, ten s ledovým klidem kráčel dál

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měl před týdnem sedmnáctiletý Ryan Puttick, kterého ve městě Christchurch v anglickém hrabství Dorset jen těsně minula zřícená zeď jednoho z tamních domů. Dle záběrů z bezpečnostní kamery to vypadá, že incident mladíka vůbec nevystrašil, neboť ten následně bez větších reakcí kráčel ulicí dál. Jeho slova však dokazují opak, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Záběry mladíka, jehož reakce na zřícení štítové zdi budovy budí dojem, že podobné události zažívá každý den, zachytila kamera na jednom z domů v sousedství. Puttick se na nich po dopadu suti, která zdemolovala zaparkované auto opodál, jen krátce pozastaví a následně pokračuje dál, jako by se nic neobvyklého nestalo.

„Vím, že to na videu vypadá, že jsem v pořádku, jako by to byla normální věc. Ve skutečnosti jsem byl ale opravdu velmi nervózní a otřesený,“ svěřil se serveru BBC s tím, že byl zrovna na cestě na univerzitní zkoušku a bál se, že mu ujede vlak.

Členové místní záchranné služby a hasiči, kteří byli na místo přivoláni, následně potvrdili, že během incidentu nebyl nikdo zraněn. Podle deníku Daily Mail k pádu zdi domu přispěl silný vítr, který v ten den na místě dosahoval rychlosti až 96 kilometrů v hodině.

Budova, jejíž zeď se zřítila, je součástí developerského projektu o 17 domech, jejichž výstavbu v roce 2013 dokončila londýnská realitní společnost Solum. Lidé ze sousedství mají nyní pochopitelně obavy, že jejich domy nejsou bezpečné. Společnost Solum se k incidentu prozatím nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám