Hlavní obsah

Zmatky a hromady zavazadel na londýnském letišti. Cestující zažili krušné chvíle

Londýn

Na Terminálu 2 londýnského letiště Heathrow vznikly v pátek velké zmatky. Vinou technické závady cestující čekali hodiny na svoje zavazadla, někteří z nich museli dokonce odletět bez nich. Nevyzvednuté kufry a tašky se hromadily na jednom místě, což je vidět z fotografií, které se začaly šířit na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Na letišti v Londýně se hromadila zavazadla.

Článek

„V systému výdeje zavazadel se objevila technická závada, která již byla vyřešena,” uvedla v pátek mluvčí největšího evropského letiště.

„Cestující se mohou nyní normálně odbavit, ale někteří z nich museli odletět bez zavazadel. Nyní spolupracujeme s leteckými společnostmi, abychom zajistili, že se lidé co nejdříve znovu setkají se svými kufry. Je nám líto, že došlo k narušení plynulosti provozu,” omluvila se mluvčí.

Evropská letiště trápí fronty a zpoždění letů. Nejsou zaměstnanci

Ekonomika

Omluva však neuklidnila některé cestující, kteří si zlost vylévali zejména na sociálních sítích. „U výdeje zavazadel jsem stál dvě hodiny. Vítejte zpět ve Velké Británii,” ironicky poznamenal Stuart Dempster, jehož zavazadlo leželo kdesi v moři dalších kufrů.

Kromě technických závad se nejen na britských letištích musí vypořádat i s nedostatkem personálu. Na cestující kvůli tomu čekají dlouhé fronty, výjimkou není ani hromadné rušení letů.

Reklama

Výběr článků

Načítám