Hlavní obsah

Okradl policistku v civilu, následoval běžecký souboj

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krádež mobilního telefonu, která odstartovala běžecký souboj, se odehrála v čínském San-mingu. Zloděj odcizil přístroj policistce v civilu, a ta se rozhodla, že svůj telefon nedá lacino, ačkoliv cestovala s dvěma dětmi a tchánem. Video z pronásledování lapky zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policistka v civilu pronásledovala zloděje Video: Reuters

 
Článek

Fu Jingová pracuje jako policistka a spravedlnost jí tak není cizí. Když proto přistihla zloděje, který ji okradl o mobilní telefon, rozhodla se, že boj jen tak nevzdá. O mobil přišla v autobuse, při cestě z nemocnice se svými dvěma dětmi a tchánem.

Zloději se podařilo z autobusu vystoupit, vysmeknout se a dát se na útěk. Jingová však předala děti tchánovi a rozběhla se za pachatelem.

Po cestě se dovolávala policistka pomoci, dlouho však nikdo z kolemjdoucích nereagoval. Až zhruba po jednom kilometru se na pomoc Jingové vydal muž, s jehož přispěním se podařilo ženě zloděje dostihnout.

Recidivista skončil ve vazbě

Přes snahu se zatčení vyhnout byl nakonec hříšník zpacifikován a předán policii. „Bála jsem se, že může být ozbrojený, takže jsem ho držela pevně při zemi až do příjezdu policie,“ uvedla Jingová.

Ukázalo se, že pachatel není žádný svatoušek, je již čtyřikrát trestaný a na svobodě je pouze na podmínku. Nyní čeká ve vazbě na vyšetření případu krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám