Hlavní obsah

Zlatu Adamovskou prohnal hurikán Charlie

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V dramatický útěk se změnila prázdninová pohoda, kterou na pobřeží Floridy chtěla prožít herečka Zlata Adamovská se svou rodinou. Hned druhý den po jejich příletu do USA oznámily místní úřady, že do míst, které si vybrali k odpočinku, udeří mimořádně agresivní hurikán Charlie.

Foto: Jitka Maděrová / Sedmihorské léto

Aneta Langerová vystoupila na Sedmihorském létě ve čtvrtek 21. července. Z koncertu bylo nadšené nejen publikum, ale také sama zpěvačka.

Článek

"Zažili jsme hromadnou evakuaci lidí z míst, kde jsme měli pobývat. Bylo to velmi dramatické. Ve všech domech a obchodech lidé zatloukali okna a dveře, zabezpečovali střechy, na cestu si brali pouze to nejnutnější," popisovala herečka situaci.

Americká vstřícnost

"Bleskově jsme se přesunuli na druhé pobřeží, do Fort Loderdale, a pak jsme v televizi uviděli nesmírnou přírodní pohromu, která v plné síle udeřila tam, kde jsme měli původně bydlet."

"Lidé to vnímali jako velkou katastrofu, ale zároveň se naplno projevila soudržnost, která je u Američanů veliká," řekla Adamovská, která tvrdí, že právě tolerance a vzájemné přátelství ji k USA přitahuje.

"Byla jsem v USA už potřetí a pokaždé mě ohromuje velký prostor a místní lidé. Jsou daleko vstřícnější než Češi. U nás třeba ve výtahu lidé klopí oči, ale Američané se navzájem zdraví a přímo z nich čiší otevřenost a svoboda."

"Pokud někdo vidí, že máte problém, tak neuteče na protější chodník, ale naopak se vám snaží pomoct. Takové vlastnosti našim lidem trochu chybějí," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám