Hlavní obsah

Zesláblá labuť přerušila londýnskou dopravu na více než hodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na čtrnáct vlaků muselo zrušit svou jízdu nebo ji přesměrovat kvůli dezorientované mladé labuti, která se usadila na kolejích londýnského metra v části, která vede na povrchu. Labuť se podařilo nakonec zachránit po více než hodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro některé cestující šlo v pondělí o vítané zpestření nudné cesty, pro některé o nevítané zdržení. Na kolejích na stanici South Acton v západní části Londýna se usídlila labuť, která odmítala odletět z kolejí.

Pracovníci metra se pokoušeli labuť odehnat, ale dlouho se to nedařilo. Zhruba po hodině se jim labuť podařilo nahnat k východu stanice, kde si ji převzali dobrovolníci z neziskové organizace London Wildlife Protection.

„Pták byl tak dezorientován, že prostě nevěděl, co má dělat. Když jsme ho přeměřovali, zjistili jsme, že je tak podvyživený, že jednoduše neměl sílu odlétnout,“ uvedla organizace v prohlášení.

Krmit, ale s rozmyslem! Abyste v dobré víře zvířatům neublížili, říká ošetřovatelka Zuzana Pokorná

Styl

Labuť naštěstí neutrpěla žádná jiná zranění a v úterý po zdravotní prohlídce a pořádné porci potravy byla vypuštěna zpět na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám